De waarnemend burgemeester Carry Abbenhues. Foto: Twitter
De waarnemend burgemeester Carry Abbenhues. Foto: Twitter

Carry Abbenhues waarnemend burgemeester van Zutphen

ZUTPHEN - Carry Abbenhues zal 1 februari worden benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zutphen. Zij neemt de honneurs waar in Zutphen gedurende de periode dat er naar een opvolger van burgemeester Arnold Gerritsen wordt gezocht. Hij neemt eind deze maand na zeventien jaar afscheid als burgervader van de Hanzestad.

De 66-jarige Carry Abbenhues (PvdA) woont momenteel in Zwartsluis en was van augustus 2013 tot december 2014 waarnemend burgemeester van de gemeente Assen. Eerder in haar carrière was zij lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel, burgemeester van de gemeente Hattem en wethouder in de gemeente Meppel.
De gemeente vertelt over de benoeming op de website het volgende: "De Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, Clemens Cornielje, heeft in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Zutphen (fractievoorzitters, college en griffier) besloten tot de benoeming. Cornielje heeft wat Zutphen betreft in Carry Abbenhues een burgemeester gevonden die aansluit bij het gewenste profiel dat door de gemeente is opgesteld. Ook denkt de delegatie dat zij een waardevolle bijdrage kan leveren aan de opgaven waarvoor Zutphen staat, zoals de economische agenda en het versterken van het gemeentelijk bestuur. De delegatie heeft Carry Abbenhues in de gesprekken ervaren als helder, verbindend en benaderbaar."
De eerste formele stappen in de procedure om te komen tot een nieuwe burgemeester worden in het voorjaar gezet. Die procedure start met het vaststellen van een profielschets van een nieuwe burgemeester door de gemeenteraad. Deze profielschets wordt dan aangeboden aan de Commissaris van de Koning.

Meer berichten