De servicecommissie van Rotaryclub Zutphen-RIO aan de IJssel is klaar voor de duik. Foto: PR
De servicecommissie van Rotaryclub Zutphen-RIO aan de IJssel is klaar voor de duik. Foto: PR

Servicecommissie van Rotaryclub is klaar voor nieuwjaarsduik in het Bronsbergermeer

Algemeen

Zutphen - Voor de traditionele Nieuwjaarsduik hoef je niet meer naar Scheveningen. In het Bronsbergenmeer kan op 3 januari het nieuwe jaar in worden geplonsd. De Nieuwjaarsduik is een initiatief van Rotaryclub Zutphen-RIO aan de IJssel. Voorzitter Michael Kors: "We zijn een nieuwe Rotary Club in Zutphen en de Nieuwjaarsduik vonden we een mooi eerste evenement om mee te beginnen. Zoiets hebben we nog niet in Zutphen en wellicht wordt het wel een jaarlijks evenement."

Door Alize Korf

De Nieuwjaarsduik verloopt in Scheveningse stijl, dat wil zeggen: Spartaans. Omkleden op het strand en zonder douchefaciliteiten. Maar daarna kan iedereen opwarmen in Fort Bronsbergen, bij warme chocolademelk, glühwein en snert. Om 15.00 uur start de inschrijving en na een gezamenlijke warming-up gaat om 16.00 uur de duik van start. Deelname vanaf 12 jaar. Kosten 2,50 euro per persoon. De opbrengst van de Nieuwjaarsduik is voor de sponsoractie Water voor Water. Deelnemers leveren met hun bijdrage schoon drinkwater aan de andere kant van de wereld.

Sponsoren voor goede doel
Iedere deelnemer kan zich laten sponsoren om zoveel mogelijk bij te dragen aan dit initiatief. Kors: "Scholieren van alle Zutphense middelbare scholen zijn uitgenodigd om mee te doen. Ze kunnen zich laten sponsoren door ouders, familie en buren. Leerlingen van Baudartius, het Stedelijk en het Isendoorn krijgen via hun school maatschappelijke stage-uren voor dit project."

De deelnemers kunnen prijzen winnen in verschillende categorieën. Zo is er een prijs voor wie het grootste sponsorbedrag bij elkaar heeft gekregen. Een prijs voor de ludiekste duikoutfit en een prijs voor de grootste groepsinschrijving. Ook de minder dapperen zijn welkom om de deelnemers vanaf de kant aan te moedigen. Kors: "We hopen op honderden mensen, maar met tientallen zijn we ook blij." Tijdens de duik zorgt het Zutphens dweilorkest voor de nodige muzikale sfeer.

Duikers van duikvereniging Duiken In Zutphen houden tijdens het evenement toezicht op de veiligheid. Kors: "Alle medewerking wordt belangeloos verleend, zodat er een maximale opbrengst voor het goede doel is."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant