Het Hanze Bach Projectkoor brengt vier cantates van Bach. Foto: PR
Het Hanze Bach Projectkoor brengt vier cantates van Bach. Foto: PR

Hanze Koorproject brengt Bachcanatates

Algemeen

Zangers uit wijde omgeving brengen vier van de mooiste cantates van Bach

Zutphen - Op 28 en 29 november verenigen zangers uit Deventer, Zutphen en wijde omgeving zich in een bijzonder koorproject: het Hanze Bach Projectkoor.

Op het programma getiteld 'Aus der Tiefen' staan vier van de mooiste cantates van J.S. Bach: Schwingt Freudig euch empor BWV 36, Aus der Tiefen BWV 131, Wer sich selbst erhöhet BWV 47 en Nimm was dein ist BWV 144. Nog niet eerder kwam een dergelijk project tot stand, waarbij niet alleen gemeentelijke- maar ook provinciale grenzen worden overschreden. Het resultaat is een voortreffelijk koor, dat de mooiste muziek van Bach op bevlogen wijze ten gehore brengt. Opmerkelijk is verder de nadruk op de koorgedeeltes waarbij niet de complete cantates worden uitgevoerd, maar vooral de de (opening)koren en de koralen worden gezongen. De muzikale begeleiding is in handen van het professionele Graafschapconsort op authentieke instrumenten onder leiding van violiste Antoinette Lohmann. De meeslepende koren worden afgewisseld met aria's door stersopraan Klaartje van Veldhoven.
Het geheel staat onder leiding van Joost Hekel, dirigent van onder andere Dékoor uit Deventer, historisch klarinettist en artistiek leider van Kasteelconcerten, de Oude Muziek-serie op historische locaties in Overijssel en Gelderland.

De concerten vinden in overeenstemming met de naam 'Hanze' plaats in zowel Deventer als Zutphen: op zaterdag 28 november om 20.00 uur in de Zutphense Janskerk en op zondag 29 november om 15.00 uur in het Penninckshuis in Deventer. Reserveren (aanbevolen vanwege beperkte ruimte) via 06-19363181 of onderstaande gegevens.


www.hanzeprojecten.nl

kaarten@hanzeprojecten.nl

www.hanzeprojecten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant