Het nieuwe Buurtzorgteam.
Het nieuwe Buurtzorgteam.

Nieuw Buurtzorgteam Zutphen Zuid

-

Zutphen - Op 1 september start de thuiszorgorganisatie Buurtzorg in Zutphen een nieuw team in de Zuidwijken en Helbergen. De uitbreiding is het gevolg van de gestage groei van het aantal cliënten. Buurtzorg startte in 2008 in Zutphen met 1 team. Met het nieuwe team komt het aantal Buurtzorgteams in Zutphen nu op vier: de teams Noord, Midden, Zuid en Zuid 2.

Naast de vier Buurtzorg-teams in Zutphen, is er in Warnsveld een Buurtzorg-team en een team speciaal voor cliënten met dementie die nog thuis wonen. Ook is er in Warnsveld, op het terrein van GGNet het Buurtzorghuis.
Dit is een hospice waar mensen de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen. Er is dag en nacht een verpleegkundige aanwezig met kennis van palliatieve en terminale zorg. Ook zijn er dagelijks vrijwilligers ter ondersteuning.

Kleine zichzelf aansturende teams

Buurtzorg Nederland
Buurtzorg Nederland is in 2006 als eerste begonnen met een vernieuwend concept voor de zorg thuis: er wordt gewerkt met kleine teams die zichzelf aansturen en zelf verantwoordelijk zijn voor de planning en uitvoering van de werkzaamheden. Geen managers dus. Dat bespaart kosten.

De (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden leveren verpleging, persoonlijke verzorging, advies en instructie. De medewerkers kijken samen met de cliënt wat er aan zorg nodig is en zoeken samen met de cliënt en zijn omgeving naar oplossingen, duurzaam en effectief. Op die manier sluit de zorg goed aan bij de specifieke wensen en behoeften van de cliënt.


De kunstenaars laten het stromen

Rondje Kunst Zutphen

Zutphen - De kunstenaars van Rondje Kunst Zutphen openen op zondag 30 augustus van 13.00 tot 17.00 uur de deuren van hun ateliers. Deze keer heeft het thema 'Stromen' voor velen van hen als inspiratiebron gediend. Voor Raphaël van Het Wafelhuis in de Lange Hofstraat heeft stromen voor hem vooral te maken met die onuitputtelijke bron in scheppen en vormen, als een persoonlijke manifestatie van "panta rei".

Nicole Karrèr, Spittaalstraat 88, is sinds een jaar bezig om het thema bomen en groei, dat al enige jaren haar hoofdthema vormt, te vertalen naar meer abstracte beelden. Zij laat daartoe diverse verf en inktsoorten meer of minder geleid over het oppervlak van papier, doek of paneel stromen.
De reactie van inkt op verf, water op verf en inkt verbeeld daarin de groeiprocessen in de natuur.

De personen die in het atelier van Ineke Metz aan de Bakkerstraat 1A komen schilderen hebben het thema ook opgepakt, voor velen van hen is het de eerste keer dat ze hun werk tijdens een expositie laten zien.

In het atelier van Dorine de Soet (die dan op vakantie is) aan de Spittaalstraat 92 exposeren twee leerlingen van haar een selectie van werk dat zij de afgelopen drie jaar in het atelier van Nicole hebben gemaakt. In de etalage van de Egge, de buren van Nicole, heeft Netty Franssen van Es nieuw werk opgehangen.
Netty Franssen van Es doet ook mee aan de expositie "Ziel en Zaagsel" in de Walburgkerk.

"In het kader van het thema Stromen, toont Gabriëlla Dusan aan Groenmarkt 22A haar serie (Tai) "Chi" schilderijen. Deze kwamen als abstract gedicht in gegoten verf tot stand na Tai Chi beoefening."

Peter Kalkowsky en Sandra Weinz aan de Jan Vermeerstraat 43 hebben de deuren voor bezoekers openstaan op 30 augustus: ze mogen binnenstromen.

Meer informatie, zie de website.


www.kunstzutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant