Afbeelding

Zutphen organiseert eerste Festival Ambacht21

-

Zutphen - Op zondag 20 september organiseert Zutphen de eerste editie van Festival Ambacht21, een doe- en belevingsfestival voor jong en oud, om kennis te maken met het moderne ambacht. Het festival is gratis en duurt de hele dag.

De ambachten van de 21e eeuw combineren de nieuwste technieken met traditioneel vakmanschap. Tijdens Festival Ambacht21 wordt dit aan het publiek getoond in demonstraties, workshops en presentaties waar je niet alleen naar kunt kijken, maar ook zelf aan kunt meedoen!

Nieuwe beroepen voor jongeren
Voor veel mensen klinkt het ambacht nog steeds als een beroep van vroeger. Het festival wil bezoekers, en vooral jongeren, laten zien hoe er door de toepassing van de nieuwste technieken hele nieuwe, specialistische beroepen ontstaan. Denk daarbij aan technieken zoals 3D-printing, toepassing van schone energiebronnen, robots, drones, nieuwe ontwerpprogramma's etc. De afgelopen jaren is de aandacht voor ambachtelijke beroepen sterk toegenomen. De vraag naar ambachtelijke producten groeit. Consument kiezen bewuster en willen weten hoe iets wordt gemaakt. Ambachtelijke producten zijn eerlijker en authentieker dan de industriële massaproducten. Ook de belangstelling om zelf dingen te maken is de laatste jaren sterk gegroeid.

Vakmensen hebben volop kansen
Ook jongeren kiezen vaker voor beroepen waarbij ze met de nieuwste technieken dingen kunnen creëren. Ze willen niet meer alleen met hun hoofd werken maar hoofd, hart én handen gebruiken. Iets waaraan de komende jaren veel behoefte is op de arbeidsmarkt! Kortom: het ambacht leeft en geeft bedrijven, jongeren en consumenten nieuwe perspectieven voor de toekomst.

Activiteiten gericht op jongeren
Het festival kent zes verschillende thema's: Erfgoed & Restauratie, Design & Lifestyle, Muziekinstrumenten, Agro & Food, Water & Technologie en Techniek & Innovatie.
Veel activiteiten zijn met name gericht op jongeren, zoals een fablab, robots, lego league, een DJ-wedstrijd, een graffitidemonstratie, het bouwen van een WIKI-house en een flyboardshow op de IJssel.

Ambacht21
Het festival vindt plaats op diverse locaties in de stad: Daarnaast houden veel bedrijven open huis. Naast de workshops en demonstraties is er livemuziek, optredens, dans, modeshows en kunt u genieten van lekker eten.


www.ambacht21.nl
Facebook/ambacht21

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant