Maar liefst 18 scholen uit het hele land doen mee aan het toernooi.

Nederlands Kampioenschappen Kyokushin karate

Sport

Zutphen - Zondag 26 april 2015, wordt sporthal De Kei, Bussenweide 2 te Warnsveld, het domein van vele jonge karateka's. Budo Kai Tora Tora, organiseert, onder auspiciën van de Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie voor de 3e maal de Nederlands Kampioenschappen Kyokushin karate, klasse 1 jeugd van 8 t/m 17 jaar en Klasse 2 junioren 18 t/m 21 jaar. Maar liefst 18 scholen uit heel Nederland zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit toernooi. Die dag zullen ruim 150 jonge karateka's de mat betreden en zullen trachten van hun tegenstander te winnen. Als eregasten zullen Shihan Loek Hollander, President van de Kyokushin World Federation, Rien Brink, voorzitter van de Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie en burgemeester van Zutphen, Arnold Gerritsen, aanwezig zijn. De burgemeester zal het toernooi om half 11 officieel openen.

BKTT telt bijna 100 leden en er wordt wekelijks hard getraind aan de Paulus Potterstraat 12a te Zutphen. Dat werpt zo zijn vruchten af. Shihan Aloys heeft 23 leden geselecteerd om deel te nemen aan dit toernooi. Een Nederlands Kampioenschap Kyokushin, is in verhouding met een 'beginnerstoernooi', van een geheel ander kaliber. De wedstrijden zijn harder en langer. Je moet hier wel klaar voor zijn!

Kyokushinkai
Kyokushinkai staat bekend als de hardste en vrijwel de enige officiële vorm van "full contact" karate. Kyokushinkai kenmerkt zich door gedisciplineerde en geestdriftige beoefening. Het gevecht zelf vormt het zwaartepunt van deze karatestijl. Kyokushin staat ook bekend als een eerlijke vorm van karate. Tijdens soft contact wedstrijden wordt te hard contact weleens gesimuleerd om middels diskwalificatie van de tegenstander de wedstrijdwinst binnen te slepen. Dat is natuurlijk oneerlijk en onsportief.
Dit is tijdens Kyokushin wedstrijden vrijwel niet mogelijk;(te) hard raken betekent immers meestal je tegenstander verslaan en de wedstrijd winnen. Het recht van de sterkste, of beste vechter dus. Daarom wordt er tijdens Kyokushin trainingen altijd met tomeloze inzet getraind. Uiteraard kan en wil niet iedereen wereldkampioen worden en trainen de meeste mensen op recreatieve basis. Dat wil echter niet zeggen dat we de normen verlagen. Kyokushin blijft zodoende de ultieme vorm van Karate beoefening.

Jeugdwedstrijden
Kyokushin is, mede wegens het positieve, opvoedkundige karakter, bij uitstek geschikt voor jeugd. Jeugdwedstrijden vinden plaats met hoofd-, hand-, been en kruisbeschermers. Ook tijdens de trainingen dient men beschermers te gebruiken; ter voorkoming van blessures van zowel jezelf als je trainingspartners. De geselecteerde deelnemers van BKTT hebben laten zien tijdens de trainingen en met deelname in andere toernooien, dat zij de ware spirit hebben en er klaar voor zijn. Voor meer informatie kijk op de website of Facebook.

WSV teams sluiten seizoen goed af

Warnsveld - Dames 1 had tegen Sneek 2 nog iets recht te zetten. In een volgepakte Kei werd de tegenstander direct bij de lurven gepakt 25-20 in de 1e set. Sneek probeerde in de 2e set vooral op de midpositie tot scoren te komen, echter de WSV ploeg zag het dreigende gevaar en deelde direct een paar killblocks uit 25-20. In de 3e set lieten de Warnsveldse dames de bezoekers te dichtbij komen, bij 26-24 was op tijd de setwinst binnen. Sneek bracht met 18-25 het puntje binnen, de winst was er voor de dames van WSV 3-1 en eindigen op een mooie 3e plek.

Heren 1 waren gastheer van Dynamo. De thuisploeg presteerde nu de druk weg is een stuk beter getuige de 1e setwinst 25-16. Dynamo trok in een lange set de stand gelijk 29-31. In de 3e set was de set voor Dynamo 21-25. In de 4e set gooiden de Warnsveldse heren alles in de strijd en brachten met 25-22 de set binnen. In de 5e set viel het dubbeltje aan Dynamokant met 10-15 en ging de winst met 2-3 naar Dynamo.
Heren 2 deed met 25-19 in de 1e set van zich spreken. Ook in de tweede set denderde de thuisploeg denderde er over heen: 25-10. In de 3e en vierde set lieten de Warnsveldse mannen Avanti het spel maken, wat op tijd werd ingezien en de tegenstander werd met 25-23 en 25-22 op de nul getrakteerd. De WSV mannen spelen binnenkort P/D wedstrijden.

Dames
Dames 2 speelde de Zutphen – Warnsveld derby tegen Side Out. Het werd in snel tempo in de 1e set 25-16. De WSV dames bleven de druk opvoeren en lieten de tegenstander geen kans ook in de tweede en derde set met respectievelijk 25-10 en 25-13. De kroon op het volleybalwerk werd in de 4e set gezet met opnieuw een ruime zege 25-14 en was de 4-0 een zeer verdiende uitslag. Ook dit team speelt haar P/D wedstrijden.

Jeugd
Meisjes C 1 speelde een stevige wedstrijd tegen Apollo. De 1e set was voor de WSV meisjes met 25-17. In de 2e set lieten ze zich verassen met 20-25. In de 3e set was het een close finish met 24-26 voor Apollo. Curieus was de winst in de 4e set waarin WSV het voor het zeggen had met een duidelijke 25-15. In de 5e set pakten de WSV meisjes goed door met 15-12 en de 3-2 zege was binnen.
Meisjes C 2 lieten tegen ABS zien dat zij de echte kampioenen in hun klasse zijn. De bezoekers deden nog even van zich spreken in de 1e set met 25-18 en in de 2e set met 25-20. Daarna was de koek bij ABS op en liepen de WSV meisjes vlotjes door naar 25-12 en 25-10 en was de 4-0 een feit. De Nevobo medaille en het kampioenschap waardig.
Meisjes B 1 ontving het Doetinchemse B 2. Het zou een wedstrijd met vele gezichten worden. De 1e set was met 25-17 voor de B 1. Orion herpakte zich in de 2e set met 19-25. In de 3e set gingen de WSV meisjes als een speer 25-13. Orion dwong een vijfde set af met de minimale winst in set 4, 24-26. De Warnsveldse meisjes bleven goed volleyballen en wonnen de set met 15-11 en was de 3-2 binnen.

Mini
Halley 1- WSV 1,3-0. WSV 4 – BVC 2, 2-2. Labeylov 1 – WSV 1, 0-3. Dynamo 4 – WSV 4, 4-0. Dynamo 3 – WSV 2, 2-2. Tornax 1 – WSV 1, 0-4. BVC 1 – WSV 3, 4-0. WSV 4 – Dash 3, 0-4. WSV 5 – Harfsen 1, 6-2. WSV 4 – Gorssel 1, 4-0. WSV 4 – Avanti 1, 0-4. WSV 2 – Rivo 2, 2-2. WSV 3 – Avanti2, 0-4. Recreanten : Overa 3 – WSV mix 2. 2-1, setstanden 19-25, 25-19 en 25-16. Dames 1 boekte een mooie overwinning tegen Twello, setstanden 25-19. 25-23. En 24-26. Einduitslag 2-1.