ESA domineert Be Quick met overtuigende overwinning

ZUTPHEN - Op zaterdagmiddag toonde ESA zijn suprematie tegen Be Quick, waarbij de ploeg uit Arnhem de blauwwitten volledig overklaste. Ondanks enkele afwezige spelers aan de kant van Be Quick, kon het vertoonde spel niet worden gerechtvaardigd. ESA, geleid door Jon Zegerius, speelde als een ware underdog en zette Be Quick vanaf het begin onder druk.

Al binnen het eerste kwartier stond ESA met 1-0 voor door een verdedigingsfout, gevolgd door een terechte strafschop die de voorsprong vergrootte naar 2-0. De tweede helft bracht geen verlichting voor Be Quick, met Honorio Bambi die al na acht minuten het derde doelpunt scoorde. Daarna vergrootte Daris van Hoften de voorsprong tot 4-0.

Ondanks een late tegentreffer van Norsi Guly in de 78e minuut, was de overwinning van ESA al lang beklonken. Be Quick stond machteloos tegenover de dominante prestatie van ESA en zal zich moeten herpakken na deze pijnlijke nederlaag.

ESA zet zijn opmars voort in de competitie, terwijl Be Quick zijn wonden likt en zich moet herstellen van het verlies. De komende week is er geen wedstrijd voor Be Quick, maar op 6 april staat de thuiswedstrijd tegen De Treffers op het programma.