IVN-gidsen nemen deelnemers mee in het spoor van de gagel. Foto: PR
IVN-gidsen nemen deelnemers mee in het spoor van de gagel. Foto: PR

Wandeling bloeiende gagel op de hei

GORSSEL - Ook zin in het voorjaar? Om de natuur te zien ontluiken en de lentegeuren te ruiken? Kom dan op zondag 7 april naar de Gorsselse Heide, waar de struiken van de gagel in bloei staan.

Gagel is een typische plant voor veen- en heidelandschap en nagenoeg uit ons landschap verdwenen. Maar niet van de Gorsselse Heide. In de winter kleuren de struiken het landschap diep rood. In april springen de knoppen van de gagel open en krijgt het landschap opeens een zonnige gouden gloed. Niet veel later komen de bladeren aan de struiken, met een onvergetelijke kruidige geur. 

IVN-gidsen nemen deelnemers mee in het spoor van de gagel. Naast gagel is er in april natuurlijk nog veel meer te zien op de hei: bloeiende planten, vlinders, vogels. Er wordt een wandeling gemaakt van circa 1,5 uur. 

De excursie op zondag 7 april begint om 14.00 uur op de hoek Gerrit Slagmanstraat/Elzerdijk. De organisatie is in handen van het IVN en de Marke Gorsselse Heide. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Honden kunnen helaas niet mee. 

Aanmelden is niet nodig. Informatie over de excursie is verkrijgbaar via Lambert Kouwenberg: 06 - 371 573 88.


www.ivn.nl/
afdeling/zutphen

www.marke
gorsselseheide.nl