De nieuwe buurtkoelkast wordt gehuisvest in een prachtig geschilderd huisje naast het DWK-gebouw. Foto: PR
De nieuwe buurtkoelkast wordt gehuisvest in een prachtig geschilderd huisje naast het DWK-gebouw. Foto: PR

Nieuwe Buurtkoelkast in Noordveen

ZUTPHEN - Een nieuwe buurtkoelkast wordt geïnstalleerd bij het DWK-gebouw aan de Leeuweriklaan in de wijk Noordveen, waarmee het totale aantal buurtkoelkasten in Zutphen en Warnsveld nu op vier komt. Dit initiatief, gerealiseerd door Stadsonderneming Zutphen, bevordert duurzame herverdeling van voedseloverschotten en draagt bij aan de bestrijding van armoede op een anonieme wijze.

Op een mooie zondag in november deelde Niek Huijsmans tijdens de diaconale dienst van de Protestantse Gemeente Zutphen het concept van de buurtkoelkast, een openbare plek waar etenswaren kosteloos gedeeld kunnen worden. Deze presentatie sprak zowel de Protestantse Gemeente Zutphen als Groene Kerk enorm aan. Daarom hebben zij besloten Stadsonderneming Zutphen te steunen en actief bij te dragen aan een buurtkoelkast in Noordveen, de wijk waar ook hun kerk 'de Wijngaard' staat. Het DWK-gebouw heeft vriendelijk aangeboden de buurtkoelkast te beheren en een locatie te bieden.

De nieuwe buurtkoelkast wordt gehuisvest in een prachtig geschilderd huisje naast het DWK-gebouw. De koelkast met vriesvak staat vrij toegankelijk voor iedereen die etenswaren wil delen of nodig heeft.

Officiële opening
Op zondag 7 april om 12 uur wordt de buurtkoelkast officieel geopend, waarbij alle inwoners van Zutphen en omgeving van harte zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit feestelijke moment. Samen met buurtbewoners en vertegenwoordigers van verschillende organisaties wordt gevierd dat er nu ook in de wijk Noordveen een buurtkoelkast staat, die bijdraagt aan een sterkere gemeenschap, duurzame ondersteuning van mensen in nood en het verminderen van voedselverspilling. Iedereen wordt uitgenodigd om zelf iets lekkers of drinken mee te nemen, zodat de koelkast na afloop goed gevuld kan worden achtergelaten.

De nieuwe buurtkoelkast wordt gehuisvest in een prachtig geschilderd huisje naast het DWK-gebouw. Foto: PR