AZC 1, seizoen 2023-2024. Foto: Freddy Burgers

AZC wint in matige wedstrijd van Rheden

Sport

ZUTPHEN - Onder gure weersomstandigheden stond AZC afgelopen zondag tegenover Rheden voor hun thuiswedstrijd. Na een gelijkspel in de uitwedstrijd in november, waarin Rheden AZC het eerste puntverlies van het seizoen toebracht, was de spanning voelbaar. Ondanks het zware veld en het feit dat beide teams al vroeg in de eerste helft met tien man stonden, leverde de wedstrijd een verdiende 5-2 overwinning voor AZC op.

De eerste helft verliep gelijk op, met kansen voor beide teams. AZC’s Luc Wassink miste net naast het doel, terwijl Rheden gevaarlijk oogde met een schot net naast. Na tien minuten moest een Rheden-verdediger geblesseerd het veld verlaten, waarna een rode kaart voor Rheden volgde wegens hands buiten het zestienmetergebied. De ruststand werd 1-0 in het voordeel van AZC dankzij een goal van Felix Mulder.

In de tweede helft kwam AZC snel op 2-0 door een goal van Luc Wassink, gevolgd door een kopbal van Lars van Roon voor 3-0. Rheden scoorde vervolgens hun eerste goal, maar AZC antwoordde met goals van Necati Taskoparan en Jamiro Steenbergen, waardoor de eindstand 5-2 werd.

Het aankomende paasweekend heeft AZC vrij, maar op zondag 7 april staat de volgende wedstrijd tegen SML in Arnhem op het programma, om 14.00 uur.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Quentin Joseph, Lars van Roon, Raymond Steinvoort, Joey Steenbergen (Necati Taskoparan), Stijn Hagemans (Metin Baldik), Jacco Verstraten (Jamiro Steenbergen), Luc Wassink (Vos Roelofs), Felix Mulder en Ronahi Aksan.