Aanvaller Nathan Greven in actie. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen verliest met 1-2 van Oranje Nassau

Sport

ZUTPHEN - In een intensieve strijd tegen Oranje Nassau heeft FC Zutphen de punten niet weten te behouden in hun voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen. Ondanks een energieke tweede helft eindigde de wedstrijd in een 1-2 nederlaag voor FC Zutphen.

De wedstrijd begon veelbelovend voor FC Zutphen, met een dominante eerste helft waarin de ploeg regelmatig het initiatief nam. Echter, het ontbrak aan scherpte voor het doel, terwijl Oranje Nassau met snelle uitvallen gevaar stichtte. Na een omstreden penalty en een tweede doelpunt voor Oranje Nassau vlak voor rust, stond FC Zutphen met 0-2 achter.

In de tweede helft zette FC Zutphen alles op alles om terug te komen in de wedstrijd. Een energiek optreden resulteerde uiteindelijk in een kopdoelpunt van Niek Bakkerweerd in de 81ste minuut, waardoor de spanning terugkeerde in het duel.

Echter, de slotfase van de wedstrijd werd gekenmerkt door tumult. Na een opstootje werden een speler van FC Zutphen en de keeper van Oranje Nassau van het veld gestuurd, waardoor beide teams met tien man verder moesten spelen. Dit leidde tot een verhitte strijd waarin beide ploegen kansen creëerden, maar uiteindelijk bleef de stand 1-2 in het voordeel van Oranje Nassau.

De wedstrijd eindigde in een controverse nadat de rode kaart voor Kevin Ooms van FC Zutphen onterecht bleek. De KNVB zal nader onderzoek doen naar de situatie om eventuele consequenties te bepalen.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman. Hidde van Kalker, Hidde Ruessink (57 Niek Bakkerweerd), Martijn Zandbergen (46 Mido Blok), Kevin Ooms, David te Slaa, Timon Kuiper, Michalis Spiridakis, Jesse de Vries, Nathan Greven en Zidane El Hadouchi (68 Marnix Marsman).