Afbeelding

Kinderen van groep 6, 7 of 8 kunnen aan de slag in hun eigen schooltuintje

-

Warnsveld - Op zaterdag 18 april begint het nieuwe seizoen van de Warnsveldse Schooltuinen. Kinderen die in groep 6, 7 of 8 van één van de basisscholen in Warnsveld of Zutphen zitten, kunnen aan de slag in hun eigen schooltuintje.

Elk tuintje is maar liefst 3,5 bij 8 meter. De oogst is groot en het seizoen loopt tot eind oktober. Aanmelden kan, vóór 8 april bij Jan Waanders, Oranjelaan 44, tel: 0575 52 18 36 of via: waandersjan@hotmail.com.

Elke zaterdag van 8.00 tot 10.00 uur werken de kinderen onder deskundige begeleiding in de tuintjes. Wie zaterdags écht niet kan: voor een kleine groep is er een mogelijkheid op woensdagmiddag van 15:00-17:00 uur. Kinderen kunnen ook samen met een vriendje of een vriendinnetje een tuintje nemen.

Er worden o.a. de volgende groenten en bloemen gekweekt: snijbonen, suikermais, radijs, kool, aardappelen, wortelen, uien, tuinkers, bietjes, pompoen, slabonen, boerenkool, andijvie en chrysanten. De kosten bedragen € 17,50 per tuin. In dit bedrag is alles inbegrepen zoals mest, zaden en planten. En voor iedere tuin is gereedschap aanwezig. De ingang van de schooltuinen ligt aan het Dahliapad, het weggetje tussen Hellenkamp en Breegraven (bij de Lidl) in Warnsveld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant