Frans Nienhuis. Foto: PR
Frans Nienhuis. Foto: PR

Frans Nienhuis deelt geheimen van tuinieren in lezing

Algemeen

ZUTPHEN - Op dinsdag 13 mei zal Frans Nienhuis een lezing geven met als titel ‘Tuinieren gaat niet altijd over rozen’. Frans Nienhuis, bekend van het Plantenwinkeltje van Frans in Dieren, deelt zijn persoonlijke ervaringen als hobbykweker van niet-alledaagse tuinplanten.

Met meer dan 45 jaar ervaring als tuinier, richt Frans zich vooral op vaste planten en hun toepassing in de tuin. Hij zal zijn inzichten delen over welke planten wel en niet gedijen in diverse tuinen, en de verschillende stijlen en trends in het gebruik van vaste planten bespreken.

Tijdens de lezing zal Frans onder andere ingaan op wat vaste planten precies zijn, hun eigenschappen, vermeerderingstechnieken en de invloed van klimaatverandering op hun toepassing. Hij zal ook minder bekende vaste planten en zijn ervaringen daarmee presenteren, waarbij hij eerlijk zal zijn over de uitdagingen die hij is tegengekomen. 

De lezing vindt plaats in het Bornhof op dinsdag 13 mei om 14.30 uur. De entree bedraagt 5 euro inclusief een kop koffie of thee en een sapje in de pauze. Iedereen die van planten houdt, is van harte welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant