Lydia Mogesomp doet met Lydia's Lingerie Advies voor de derde keer mee aan de Week van de Stenen Winkel. Foto: Rudi Hofman

Lydia Mogesomp doet met Lydia's Lingerie Advies voor de derde keer mee aan de Week van de Stenen Winkel. Foto: Rudi Hofman

Shoppen bij Lydia Lingerie Advies in Week van de Stenen Winkel

Algemeen

ZUTPHEN - Voor de derde keer in evenzoveel jaren doet Lydia Mogesomp enthousiast mee aan de Week van de Stenen Winkel (13-19 mei). De eigenares van Lydia Lingerie Advies op de Nieuwstad vindt het belangrijk dat consumenten op het belang en de voordelen van fysieke winkels worden gewezen. Dit laatste geldt ten opzichte van online shoppen.

Door Rudi Hofman

Lydia  Mogesomp (55) vierde afgelopen december het tienjarig bestaan van Lydia Lingerie Advies. Ze heeft altijd op de Nieuwstad gezeten en verhuisde net voor corona naar het huidige winkelpand op nummer 24. Hier ontvangen zij en haar vaste medewerksters Jacqueline en Daiene wekelijks van dinsdag tot en met zaterdag vrouwen die op zoek zijn naar comfortabel zittende lingerie, die goed bij hun lichaam en persoonlijkheid past.

Draagcomfort
“Bij ons gaat het vooral om het draagcomfort. De lingerie moet lekker zitten, je moet het eigenlijk niet voelen als je het draagt”, zegt Lydia. Professioneel en persoonlijk advies én kunnen ‘doorpassen’ noemt zij als belangrijke voordelen voor klanten die bij haar komen winkelen in plaats van online bestellingen te plaatsen. 

 “Als je online een beha in jouw maat denkt te kopen, dan kan die afhankelijk van het merk toch te groot of te klein zijn. Wij hebben deze merken en verschillende modellen ook, maar dan in meerdere maten zodat je na het doorpassen altijd met de juiste maat naar huis gaat. Als we vinden dat iets een klant niet mooi staat, dan zeggen we dat ook eerlijk. Het is heel belangrijk om dat advies te krijgen waaraan je echt wat hebt”, geeft de eigenares aan.

Badkleding
Naast lingerie in kleine, grote en moeilijke maten verkoopt Lydia ook badpakken en bikini’s, strandjurkjes, sportbeha’s en voedingsbeha’s. Voor iedere klant proberen Lydia, Daiene en Jacqueline uitgebreid de tijd te nemen. Is het heel druk, dan is dit soms lastig. Vandaar dat klanten die dat prettig vinden een één-op-één-afspraak kunnen inplannen. Van deze mogelijkheid wordt geregeld - maar niet massaal - gebruikgemaakt. De ruim opgezette winkel is niet alleen rolstoel- en rollatorvriendelijk, maar zelfs geschikt voor klanten met een scootmobiel. Er zijn vier paskamers.

Presentje en verloting
In de Week van de Stenen Winkel, waaraan in Zutphen tot eind vorige week veertien zaken zich hadden aangemeld, krijgen alle klanten van Lydia Lingerie Advies een leuk presentje. Zij maken bovendien kans op mooie prijzen. “We gaan die week alle kassabonnen bewaren en daarna gaan we de prijzen verloten.”

Op  www.weekvandestenenwinkel.com is te lezen wat je als klant kunt doen om jouw favoriete stenen winkel te steunen. Kijk voor meer informatie over de winkel van Lydia Mogesomp op de website.


www.lydia-lingerie-advies.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant