Namens de gemeente wordt een krans gelegd. Foto: Henk Derksen
Namens de gemeente wordt een krans gelegd. Foto: Henk Derksen Henk Derksen

Twee minuten stilte: herdenken van oorlogsslachtoffers

Algemeen

WARNSVELD - De jaarlijkse herdenking ving aan in de Martinuskerk, waar Jappie Berger alle aanwezigen verwelkomde. Het Warnsvelds Mannenkoor voorzag de bijeenkomst van passende muziek, terwijl leerlingen van adoptieschool De Fontein gedichten voordroegen.

Op het monument in Warnsveld prijken de namen van negen lokale helden die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven verloren. Ineke Hissink deelde het verhaal van een van hen: Louis Onstenk.

Vanuit de Zutphense Burgerzaal konden de aanwezigen luisteren naar de stadsdichter en burgemeester Wimar Jaeger.

Vervolgens leidde een lange stoet de deelnemers naar het monument aan de Veldesebosweg, waar Excelsior muziek ten gehore bracht. Na een welkomstwoord en een gedicht door een leerling van De Fontein, klonk de Taptoe en volgden twee minuten van stilte. Daarna zong men gezamenlijk twee coupletten van het Wilhelmus, begeleid door Excelsior.

Locoburgemeester Eva Boswinkel en wethouder Sjoerd Wannet legden namens de gemeente een krans, waarna bloemstukken namens diverse organisaties werden geplaatst. Na de scouting en leerlingen van de adoptieschool, betuigden ook andere aanwezigen hun eer door bloemen te leggen en langs het monument te lopen.

Meer foto’s zijn te vinden op achterhoekfoto.nl

De jaarlijkse herdenking begon in een drukke Martinuskerk. Foto: Henk Derksen
Via een livestream sprak burgemeester Wimar Jaeger de aanwezigen toe. Foto: Henk Derksen
Een leerling van De Fontein leest een gedicht voor. Foto: Henk Derksen
Bloemstukken bij het monument. Foto: Henk Derksen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant