Namens de school legden leerlingen van het Kindcentrum Adriaan van den Ende ook een bloemstuk. Foto: Henk Derksen

Namens de school legden leerlingen van het Kindcentrum Adriaan van den Ende ook een bloemstuk. Foto: Henk Derksen

Herdenking V1 ramp in Warnsveld

Algemeen

WARNSVELD - Op 28 maart 1945, enkele dagen voor de bevrijding van Warnsveld en Zutphen, stortte een V1 (vliegende bom) neer op de Molenbult in Warnsveld. Ongeveer 20 huizen werden verwoest door de explosie, waarbij 12 mensen omkwamen.

Op 28 maart 2024, 79 jaar na de ramp, kwamen locoburgemeester Eva Boswinkel, leerlingen van Kindcentrum Adriaan van den Ende, vertegenwoordigers van herdenkingscomités en andere betrokkenen en belangstellenden samen bij het monument voor deze ramp in het Thateplantsoen. Ineke Hissink heette de aanwezigen welkom en vertelde over de gebeurtenissen in 1945. Vervolgens sprak locoburgemeester Boswinkel, waarbij ze zich met name richtte tot de leerlingen en hen opriep om bij te dragen aan vrede door anderen te respecteren en te helpen.

Na een minuut stilte legde mevrouw Boswinkel, geholpen door enkele leerlingen, een bloemstuk bij het monument. Namens de school legden leerlingen ook een bloemstuk, terwijl andere organisaties en aanwezigen eveneens bloemen bij het monument plaatsten. De leerlingen van Kindcentrum Adriaan van den Ende hadden steentjes bewerkt en beschreven, die ze ook bij het monument neerlegden.

De bijeenkomst werd afgesloten met een wandeling rondom het monument.

Herdenking bij het monument in het Thateplantsoen. Foto: Theo Pots
Locoburgemeester Boswinkel sprak de leerlingen toe om bij te dragen aan vrede door anderen te respecteren en te helpen. Foto: Henk Derksen
Locoburgemeester Eva Boswinkel legt met enkele leerlingen een bloemstuk bij het monument. Foto: Henk Derksen
Foto: Henk Derksen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant