Winst voor Warnsveldse Boys in derby tegen Vorden 1

Algemeen

WARNSVELD - Zondag 17 maart stond de belangrijke derby tegen Vorden 1 op het programma. Voor Vorden was het belangrijk om te winnen zodat men afstand kon nemen van de degradatiezone, en voor de Warnsveld Boys waren de punten van groot belang om de aansluiting te houden om uit die degradatiezone te klimmen.

Nadat de aftrap vooraf werd gegaan aan een minuut stilte wegens het overlijden van oud-bestuurslid en opa van speler Cas, Dick Lankhorst, begonnen beide ploegen aan een spannende wedstrijd, en al snel bleek dat het echt alle kanten op kon gaan. Beide ploegen creëerden kansen, en deze waren aan zowel de kant van Vorden als van Warnsveld gevaarlijk en dreigend. Maar ondanks dat Vorden iets beter was in balbezit kwamen de Warnsveldse mannen toch op een 0-1 voorsprong door een persoonlijke fout van de keeper van Vorden. Stijn Obdeijn wist hier prima gebruik van te maken en schoot de bal eenvoudig in het net.

Vanaf dit moment kwamen de Warnsveldse mannen beter in de wedstrijd en kwam er nog meer vechtlust omhoog. De verdediging stond als een blok en kwam er toch een aanval vanuit Vorden door, dan stond daar keeper Erik Wijnbergen uitstekend het doel schoon te houden.

Warnsveld speelde veel de diepte in en kon via de snel opkomende middenvelders doorvoetballen, en zo kon de ploeg van Olaf de Ruyter al snel de 0-2 op het scorebord bijschrijven. Een scherpe voorzet aan de rechterkant werd behendig binnen getikt door Jesper Nagtegaal.

Vorden kreeg een hoop kansen om het verschil weg te werken, maar wist deze kansen niet te benutten, maar ook aan de Warnsveldse zijde bleven de kansen onbenut. Een knotsgekke eerste helft, en waar het nu bij rust 0-2 stond voor de Boys, had het ook zomaar anders kunnen zijn.

In de tweede helft was het vooral Vorden die de wedstrijd bepaalde maar Warnsveld wist goed stand te houden door uitstekend verdedigend werk, hard werken op het snelle middenveld en zeer goed keepwerk van Erik.

Pas in de 80ste minuut wist Vorden het verschil terug te brengen en maakte Frank Hiddink de 1-2. Kort daarop kreeg Vorden een grote kans op de gelijkmaker, maar Bas Kortstee schoot vanaf 17 meter de bal net naast de paal. De laatste minuten van de wedstrijd werden nog erg spannend, maar uiteindelijk waren het toch de mannen van Warnsveld die de 3 punten op hun naam mochten bijschrijven.

Na afloop was er in de bomvolle kantine nog een groot feest voor de beide ploegen en hoe groot de strijd op het veld ook was, in de kantine was daar niets meer van te merken en sloot men de zondag goed af.