Axle Hagen & Olaf Tarenskeen quartet. Foto: PR
Axle Hagen & Olaf Tarenskeen quartet. Foto: PR

Sublieme jazzgitaristen bij It's Time For jazz

Algemeen

ZUTPHEN - De jazzgitaar zal op dinsdag 29 januari glorieuze momenten beleven aan de hand van twee sublieme gitaristen. Axel Hagen en Olaf Tarenskeen. De heren brengen als ritmesectie mee Joan Terol op drums en Thomas Winther Andersen op de contrabas. It's Time for Jazz start om 20.30 uur aan de Houtmarkt 71 in Zutphen bij Eetcafé Uffie's. De toegang is vrij en donaties zijn welkom.

Hagen is een gitarist die vooral opvalt door zijn bescheiden virtuoze spel. Hij speelde ooit in de vaste ritmesectie van het Metropole orkest en maakte al vele albums met o.a. Lee Konitz. Ook werkte hij samen met musici als Frans Elsen en Ferdinand Povel. Hij studeerde af bij Wim Overgauw aan het Hilversums conservatorium. Axel geeft zelf ook les aan de Hochschule für Musik in Wurzburg Duitsland.

Olaf Tarenskeen is een unieke gitarist die zowel klassiek gitaar en jazzgitaar heeft gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Zijn veelzijdigheid bracht hem langs diverse podia in samenwerking met o.a. het Amsterdam Sinfonietta en het Schönbergensemble. Ook is hij improvisatiedocent aan het Codarts conservatorium in Rotterdam.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant