Zangtalenten op het podium tijdens De Held van Eefde. Foto: Pascale Drent
Zangtalenten op het podium tijdens De Held van Eefde. Foto: Pascale Drent

Stekker uit de Held van Eefde

Algemeen

EEFDE - Het is afgelopen met de zangtalentenwedstrijd De Held van Eefde, een vast onderdeel van de Oranjefeesten in Eefde. De Oranjevereniging Eefde heeft recent en eenzijdig besloten de zangtalentenwedstrijd niet meer te programmeren voor 2019.

Voor muziekvereniging Concordia Eefde kwam deze beslissing onverwacht en als een grote verrassing. Ruim elf jaar geleden zijn beide verenigingen in een co-creatie gestart met dit concept. De Held van Eefde was de publiekstrekker op de Oranjefeesten in het dorp. Wat er nu geprogrammeerd gaat worden op deze avond is nog niet duidelijk.

Ruim 100 amateurzangers en -zangeressen hebben het afgelopen decennium hun zangtalenten kunnen laten horen onder begeleiding van het harmonieorkest van Concordia. Voor velen kwam een droom uit om voor publiek live te kunnen optreden met een echt orkest. Concordia onderzoekt nu de mogelijkheid om alsnog een podium te bieden voor (de al aangemelde) kandidaten. De vereniging hecht veel waarde aan lokale en regionale activiteiten vanuit samenwerking.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant