Afbeelding

Ruime overwinning Be Quick tegen SSA Ratti-Socii

Algemeen

ZUTPHEN - Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen SSA Ratti-Socii op zondag 11 november mocht 'Pupil van de Week' Syl Velders proberen keeper Bram Klein Haneveld van de gasten te verschalken. Na een foutloze solo schoot hij de bal echter naast. Dat viel hem te vergeven, want normaal gesproken is hij doelman van O11.

Hierna kwam het echte werk. Be Quick had min of meer de plicht om deze zondagmiddag drie punten binnen te harken en dat leek meteen al de goede kant uit te gaan, maar alleen voor de keeper wist Nick Scharrenberg de bal niet binnen te werken. In de elfde minuut lukte hem dat wel via een, wat makkelijk door scheidsrechter Piekhaar gegeven, strafschop, nadat Dani Kersten in de zestien licht werd aangetikt (1-0).
Be Quick bleef hierna de betere ploeg, ondanks energieke tegenstand van SSA. Het werd echter een beetje rommelig allemaal. Na een klein half uur leek Be Quick het duel voortijdig te beslissen toen de boomlange Noud Veldscholten een door Mark Becks genomen vrije trap binnen knikte, 2-0.
Die stand was tot op dat moment ook terecht, temeer daar de gasten nauwelijks gevaarlijk waren. Be Quick viel te verwijten niet meer goals te scoren, hetgeen deels werd veroorzaakt door slordige passing en dito voorzetten van de vleugels. Die 2-0 werd ook de ruststand.

In de 52ste minuut verving Jillert van Berkel Tom Daamen en kort daarna kwam Michael Parauti voor Mark Becks. Meteen hierna werd Kersten in het stafschop getackeld en Piekhaar wees weer naar de stip. charrenberg bleef koelbloedig, 3-0. Saif Baig loste hierna Kersten af. Koud in het veld knalde eerstgenoemde de bal op de paal na aangeven van Jordy Tempelman. In de 60ste minuut beloonde van Berkel zijn harde werken met een daverend afstandsschot, 4-0.
Na deze treffer ging Be Quick ineens stukken beter combineren. Het leverde een handvol opgelegde kansen op, maar nummer vijf (en meer) bleef uit.

In de 77ste minuut kwam SSA vanuit het niets op 4-1. SSA zette er een tandje bij en Be Quick moest terug. Toen Robert Ruiterkamp er in de 85ste minuut nog 4-2 van maakte, raakte de thuisploeg even goed de weg kwijt. De Lochemse arbiter Piekhaar besloot eventuele blessuretijd maar te laten voor wat het was en blies na negentig minuten op zijn fluitje.

Zondag 18 november om 14.00 uur speelt Be Quick bij FC Zutphen.