Afbeelding
Advertorial

Auto met hoge kilometerstand verkopen – Hoe doe je dat?

Algemeen

Voor weinig tweedehands producten is zo'n grote markt als voor auto's. Zelfs auto's met hoge kilometerstanden zijn nog prima te verkopen. Wanneer je dus de trotse bezitter bent van zo'n vierwieler, maar er wat op uitgekeken bent geraakt, heb je behoorlijk wat opties. In dit artikel bespreken we deze opties en geven je enkele tips om het maximale uit je auto te halen.

Wat is een hoge kilometerstand?
Hoewel 'auto met hoge kilometerstand' een beetje klinkt alsof je het hebt over eten dat over de datum is, is zo'n wagen allesbehalve iets dat je het best zo snel mogelijk wegdoet. Auto's zijn tegenwoordig over het algemeen goed gebouwd, en kunnen met een paar aanpassingen en reparaties hier en daar vaak makkelijk meer dan 300.000 kilometer rijden.

Dat wil niet zeggen 300.000 kilometer een grens is waar we ons op vast moeten pinnen. Gemiddeld rijden auto's zo'n 20.000 tot 30.000 kilometer per jaar, maar soms ook veel meer of veel minder. Het kan dus zijn dat deze kilometerstand na 10 jaar gehaald wordt, of pas na 20 jaar, maar soms ook al na 3 jaar. Je zult begrijpen dat het een hoop uitmaakt of de auto 3 of 20 jaar oud is, ook al hebben ze hetzelfde aantal kilometers op de teller.

Verkopen aan een particulier
Ondanks het feit dat veel particulieren een beetje huiverig zijn om een auto met hoge kilometerstanden te kopen, kun je het altijd proberen. Er zijn genoeg hobbyisten die graag sleutelen en die het als een uitdaging zien om versleten wagens weer als een zonnetje te laten rijden.

Als je nu zo iemand bent die ieder jaar meer dan 60.000 kilometer rijdt, is de kans nog groter dat je hem op deze manier kunt verkopen. Zeker wanneer je het onderhoud goed op orde hebt en de versnellingsbak (zeker automaten!) en motor van nieuwe onderdelen hebt voorzien, kun je hem makkelijk verkopen. Is je auto echter wat ouder en heb je hier en daar wat bezuinigd op onderhoud? Of heb je niet de tijd om een advertentie te maken en alles te regelen? Dan zijn de volgende opties wellicht beter.

Naar de sloop brengen 
Voor de sloper of demontagebedrijf is je auto altijd nog wel wat waard. Vooral nieuwere (nieuwe onderdelen) en zwaardere wagens (meer ijzer) kunnen nog best een aardig bedrag opleveren.

Toch zouden we onze auto altijd pas in laatste instantie aanbieden bij de sloper. Waarom? Alles is altijd meer waard in zijn geheel. Als je dus je auto laat demonteren bij de sloper verkoop je hem feitelijk deel voor deel. Als het nog enigszins kan moet je echt proberen de auto te verkopen aan een partij die hem nog wil laten rijden.

Verkopen voor export
Een andere hele interessante manier om geld te verdienen is een auto met een hoge kilometerstand verkopen aan een auto inkoop specialist.
ierbij profiteer je van het voordeel dat de auto nog in zijn geheel gebruikt zal worden, en dus meer oplevert, en je het kost je vrijwel geen moeite. Deze opkoper koopt auto's in vrijwel alle staten, dus je hoeft zelden een 'nee' te verwachten

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant