Foto van Stefan van Dooremolen, een van de hobbyfotografen van fotoclub Zoom-in Zutphen. Zij exposeren bij Zutphense ondernemers hun 'andere kijk op Zutphen'
Foto van Stefan van Dooremolen, een van de hobbyfotografen van fotoclub Zoom-in Zutphen. Zij exposeren bij Zutphense ondernemers hun 'andere kijk op Zutphen'

Eerste editie Fotozomer Zutphen

Algemeen

Vanaf 2 juli staat heel Zutphen in het teken van fotografie 

ZUTPHEN - Deze zomer staat Zutphen in het teken van fotografie tijdens de eerste editie van Fotozomer Zutphen. In de maanden juli en augustus zijn er in deze historische Hanzestad verschillende foto-exposities te bewonderen, waaronder World Press Photo en Parels van de Achterhoek. Bezoekers kunnen zich door de hele stad laten verrassen en ontroeren door de uiteenlopende verhalen die in beeld zijn gevangen.

Zutphen ontwikkelde zich de afgelopen jaren meer en meer tot fotostad, daarom besloot Zutphen Promotie om alle initiatieven te bundelen in deze eerste editie van Fotozomer Zutphen. Fotozomer Zutphen is een samenwerking tussen Zutphen: Doen! (de stichting die World Press Photo Zutphen organiseert), Zoom-in Zutphen, Fotografencollectief De Zutphense, Parels van de Achterhoek, vijfentwintig lokale ondernemers, Zutphen Promotie en gemeente Zutphen.

World Press Photo 2018
Van 6 t/m 29 juli in de Walburgiskerk (Kerkhof 3). Tickets à 5 euro verkrijgbaar bij de kassa en bij VVV Zutphen.
De internationale en spraakmakende World Press Photo tentoonstelling is deze zomer voor de vierde keer te bezichtigen in Zutphen. Van 6 tot en met 29 juli zijn de ruim 150 nieuwsfoto's te zien in de onlangs gerenoveerde Walburgiskerk.

Parels van de Achterhoek
Van 2 juli t/m 31 augustus inStadhuis Zutphen ('s-Gravenhof 2). Gratis entree.
In het stadhuis is een expositie te zien waarbij 'Parels van de Achterhoek' centraal staan. Fotografe Jessica de Lepper portretteerde twintig geboren en/of getogen Achterhoekers, die het ultieme in hun vak bereikten en trots zijn op hun afkomst.

Een Andere Kijk op Zutphen
Van 2 juli t/m 30 september op diverse locaties in de binnenstad. Gratis entree.
Een uniek onderdeel van de Fotozomer is Een Andere Kijk op Zutphen. Zesentwintig hobbyfotografen van fotoclub Zoom-in Zutphen exposeren bij zesentwintig Zutphense ondernemers hun 'andere kijk op Zutphen'. Bekijk deze foto's terwijl je de leukste winkels van Zutphen ontdekt!

95 jaar De Zutphense - Passie voor fotografie
Van 11 t/m 29 juli in De Witte Vleugel (Kerkhof 1a). Gratis entree.
Fotografencollectief De Zutphense bestaat dit jaar maar liefst 95 jaar. Leden van deze groep tonen hun mooiste werken in de Witte Vleugel. Vrijwel alle fotografen hebben hun eigen specialiteit, van portret tot journalistiek, van figuratief tot abstract.

Meer informatie is te vinden op de website. Een gratis programmaboekje (met daarin ook alle locaties van Een Andere Kijk op Zutphen) is vanaf 2 juli gratis verkrijgbaar bij VVV Zutphen.


www.fotozomer.nl


Fotograaf: Stefan van Dooremolen. Titel foto: Migratie.

Fotograaf: Marja Sangers-Bijl. Titel foto: Duurzaamheid.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant