zeveN-Draads bestaat uit zeven musici. Foto: PR
zeveN-Draads bestaat uit zeven musici. Foto: PR

Barokensemble zeveN-Draads met het programma 'Slappe Thee'

Algemeen

ZUTPHEN - Vrijdagavond 25 mei vanaf 20.00 uur brengt Barokensemble zeven-Draads hun programma 'Slappe Thee' in het Genietcafé, Oude Bornhof te Zutphen. De toegang is gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

De zeven draadjes maken elk jaar een nieuw programma met oude muziek, in allerlei talen maar ditmaal doen ze voor het laatst een Engels programma.

Het barokensemble zeveN-Draads is een klein muziekensemble en speelt muziek uit de periode 1550-1750. In deze periode is veel mooie muziek geschreven, met name voor strijkinstrumenten. In die tijd kende de muziekwereld een grote vernieuwingsdrift. Muzikanten/componisten reisden veel, experimenteerden met nieuwe mogelijkheden en lieten zich graag door elkaar beïnvloeden. De muziek kenmerkt zich door grote afwisseling in sfeer, soms is het erg lyrisch, dan weer agressief en even later weer erg lieflijk van aard. Dit gaat altijd gecombineerd met grote tempowisselingen.

Het programma is opgebouwd rondom een aantal tragische thema's: Treurnis, Krokodillentranen, Angstschreeuw, de Breuk, Het is Vijf voor Twaalf en Vaarwel.

zeveN-Draads bestaat uit zeven musici op snaarinstrumenten: vijf strijkers, een luit -en gitaarspeler en een klavecinist. zeveN-Draads staat onder leiding van barokvioliste Arwen Bouw.

Voor meer informatie en reserveringen, zie de website.


www.genietcafé.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant