Gert Vrieze (l), voorzitter van de Voedselbank regio Zutphen, kijkt trots toe, terwijl duivenmelker Paul Troost uit Ellecom de duiven loslaat als symbool van hoop voor de toekomst. Foto: Henk Visscher
Gert Vrieze (l), voorzitter van de Voedselbank regio Zutphen, kijkt trots toe, terwijl duivenmelker Paul Troost uit Ellecom de duiven loslaat als symbool van hoop voor de toekomst. Foto: Henk Visscher

Voedselbank ontvangt cheque van 750 euro

Algemeen

ZUTPHEN - De Graafschap Odd Fellow loge uit Zutphen geeft regelmatig financiële ondersteuning aan goede doelen en ditmaal was de keuze gevallen op de Voedselbank, waarmee vanaf de oprichting een intensieve relatie bestaat. Drie leden van deze loge zijn namelijk als vrijwilliger iedere vrijdag aanwezig voor het uitdelen van de voedselpakketten. Afgelopen vrijdag 18 mei vond de overhandiging plaats van een cheque van 750 euro ten behoeve van de aanschaf van winkelwagens en koelboxen. Daarnaast werden vijftien postduiven losgelaten als symbool van hoop voor de toekomst. Gitarist Arnold Slaghek zorgde voor de muzikale omlijsting.

Zowel de voorzitter van de Voedselbank, Gert Vrieze, als de voorzitter van de Loge, Klaas Jager, wezen in hun toespraken op het belang van de Voedselbank en de aandacht voor de kwetsbare mens in onze samenleving. Er waren circa 25 vertegenwoordigers en bestuursleden van beide organisaties aanwezig. Tijdens de rondleiding in het gebouw van de Voedselbank kregen de Odd Fellows inzicht in de professionaliteit van de organisatie van de voedselbank. Aan het einde van de bijeenkomst volgde er een uitleg van duivenmelker Paul Troost over het mysterie van de postduivensport.

Odd Fellow Broederschap
De Odd Fellow Broederschap is een internationale Orde met een filosofische humanitaire grondslag en is opgericht in 1819 te Balimore (VS) door Thomas Wildey. In Nederland en België bestaan er ongeveer 100 plaatselijke Odd Fellow verenigingen die Loges worden genoemd. De Loge in Zutphen, in de Marspoortstraat, bestaat dit jaar 90 jaar. De Loges ondersteunen diverse projecten zoals de Voedselbank in Zutphen en de Voedselbank in Libanon/ Beiroet. Ook Vluchtelingenhulp zowel in Zutphen als op Lesbos (Griekenland) en Stichting Leergeld hebben in het verleden financiële steun van de Graafschap loge ontvangen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant