Vanwege vertraging kwamen de eerste lopers pas rond 23.00 uur over de markt. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl
Vanwege vertraging kwamen de eerste lopers pas rond 23.00 uur over de markt. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl

Lichtjesstad Zutphen moedigt de Roparunners aan tot diep in de nacht

Algemeen

ZUTPHEN - De Roparunners kwamen zondagavond 21 mei, eerste pinksterdag door de lichtjesstad Zutphen. Dit jaar kwamen de teams later door dan voorgaande jaren, wat te maken had met wegwerkzaamheden op de Coolsingel in Rotterdam. Maar heel veel inwoners van Warnsveld, Zutphen en De Hoven lieten zich niet kennen en bleven tot diep in de nacht aanmoedigen.

Net zoals voorgaande jaren pakte de Stichting Doorkomst Roparun flink uit. Het begon al in Warnsveld. Waxinelichtjes in potjes stonden in een lichtslinger vanaf de Kapperallee tot en met het einde van de Weg naar Voorst te branden, totaal zo'n zeven kilometer lang. Bij binnenkomst van Warnsveld werden de teams welkom geheten door een 'welkom' van verlichte letters, gemaakt door leerlingen van Praktijkonderwijs Zutphen. Verderop kon men op twee locaties genieten van muziek en een hapje en een drankje. Bij de Oude Begraafplaats passeerden de lopers een boom die ook verlicht was met waxinelichtjes.

In de Laarstraat was muziek, waarna de teams onder de welbekende lampenkappen op de Boomjeswal door liepen, richting de markt. Maar eerst werden ze uitgebreid begroet bij de poort van Zutphen, onder de Drogenapstoren, door een grote groep ridders en jonkvrouwen. Op de markt was er muzikale omlijsting van een band en een dweilorkest. Het podium werd de hele avond en nacht bemand door de burgemeester en wethouders die de teams een handdruk gaven, een medaille omhingen en vooral de Roparunners een hart onder riem te staken onder begeleiding van een speaker.

Door verlichte straten in het centrum en via een verlichte IJsselbrug kwamen de lopers in de Hoven uit. Hier was een feestelijk onthaal op poten gezet met een speaker, live muziek en een dweilorkest. Veel enthousiaste mensen kwamen aanmoedigen en deelden fruit uit totdat het allerlaatste team voorbij was.

Hart onder de riem
De Roparunners zijn zaterdag rond de middag vertrokken van Hamburg en lopen in estafettevorm een afstand van meer dan 500 kilometer aan één stuk door met als einddoel Rotterdam. Dus op het moment dat ze door Warnsveld, Zutphen en de Hoven kwamen, hadden ze er al twee dagen en één nacht op zitten en gingen ze de tweede nacht in. Het doel om de Roparunners een hart onder de riem te steken, is dankzij alle vrijwilligers, sponsoren en inwoners van Warnsveld, Zutphen en De Hoven weer gelukt.

Meer informatie over de Doorkomst Roparun Zutphen staat op de site en Facebook.


www.doorkomstroparunzutphen.nl

Facebook Doorkomst Roparun Zutphen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant