Hans Boutellier. Foto: PR
Hans Boutellier. Foto: PR

'Áls niemand meer in God gelooft, dan wordt het een zooitje'

Algemeen

ZUTPHEN - Professor Dr. Hans Boutellier zal zondagmiddag 22 april van 15.00 tot 17.00 uur een lezing geven in Het Koelhuis met als titel: 'Van God los?!' ( ontkerkelijking: ontwikkeling, consequenties en toekomst).

Hans Boutellier is als hoogleraar verbonden aan de VU in Amsterdam en wetenschappelijk directeur van het Verwey-Jonker Instituut. Sinds de jaren zestig geloven veel mensen niet meer in God. In zijn laatste boek 'Het seculiere experiment 'analyseert Hans Boutellier hoe het christendom verdween uit het maatschappelijk leven en hoe met de ontkerkelijking de complexiteit van de samenleving is toegenomen.

'Áls niemand meer in God gelooft, dan wordt het een zooitje jongen'- dat kreeg Hans in zijn jeugd van zijn vader te horen. Boutellier maakt in zijn boek 'Het seculiere experiment' de balans op : heeft zijn vader gelijk gekregen? In zijn lezing gaat HB aan de hand van persoonlijke ervaringen in op vijftig jaar seculiere samenleving. Persoonlijke ervaringen en analyses op het gebied van criminaliteit, diversiteit, de seksuele moraal, gezag en sociale orde. Boutellier ziet zich zelf als 'kind van de secularisering', maar ziet ook het verlangen naar waarden, zingeving en bezieling en gaat met de belangstellenden in gesprek over zijn voorzichtige antwoord.

Boutellier houdt een inleiding van veertig minuten. Daarna volgt een korte plenaire discussie. Na de pauze is er gelegenheid tot gesprek in kleine groepen, aan de hand van stellingen over het onderwerp van de lezing.

Kaarten reserveren en meer informatie via info@filocafe.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant