De leerlingen van Educatief centrum Theo Thijssen zijn inmiddels naar de film geweest. Foto: Ruben Wiggers
De leerlingen van Educatief centrum Theo Thijssen zijn inmiddels naar de film geweest. Foto: Ruben Wiggers

Basisschoolleerlingen leren meer over de natuur in de stad

Algemeen

ZUTPHEN - In maart en april gaan circa 250 kinderen van drie Zutphense basisscholen leren over de natuur dichtbij. Ze bezoeken de film 'De Wilde Stad' over wilde dieren in de stad in het Luxor Theater. Dit bijzondere educatieve project wordt georganiseerd door de Stichting NME Zutphen in nauwe samenwerking met Educatiepunt Zutphen. Het onderwijsprogramma is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zutphen, het Torenfonds en Luxor.

Drie speciale voorstellingen worden in maart en april bezocht door leerlingen van de basisscholen De Bongerd en De Scheperstee en Educatief centrum Theo Thijssen. De film vormt voor de scholen de opmaat om op hun eigen schoolplein en in de wijdere omgeving te gaan speuren naar wilde natuur. Er worden ook excursies georganiseerd.

De leerlingen van De Bongerd en van Educatief centrum Theo Thijssen zijn inmiddels naar de film geweest. Directeur Anje Bechtel van laatstgenoemde: "Het was geweldig! De kinderen waren diep onder de indruk van de beelden en de muziek en hebben veel nieuwe weetjes opgedaan. Fijn dat dit dankzij de sponsoren mogelijk was. De film is een mooie start voor ons natuurproject dat we koppelen aan onze stad Zutphen."

Raïssa Velders van Educatiepunt Zutphen: "Er is in Zutphen behoefte aan meer aanbod op het gebied van natuureducatie. Door deze drie basisscholen te verbinden aan het project en aanvullende financiering te zoeken, hebben we iets moois neergezet voor Zutphen." Het Torenfonds is een van de ondersteuners van dit project. Marco Meurink: "Natuureducatie is een van onze speerpunten. Dankzij dit project krijgen de Zutphense kinderen meer oog voor de natuur, belangrijk voor een groene toekomst."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant