Bij de Warnsveldse Boys stond de deur voor Edmond Agaba open. Foto: PR
Bij de Warnsveldse Boys stond de deur voor Edmond Agaba open. Foto: PR

Sponsoractie van Warnsveldse Boys voor Oegandees voetbalteam

Algemeen

WARNSVELD - Gediplomeerd verpleegkundige zijn in Oeganda en hier drie maanden mee werken in Gelre Ziekenhuizen. Dat overkwam Edmond Agaba in de periode van 4 december tot 1 maart jl. Naast het meewerken was er ook ruim de tijd voor vrijetijdsbesteding. Bij de Warnsveldse Boys stond de deur voor Edmond open om na de winterstop wekelijks mee te trainen. Er werd een spontane actie opgezet om voor zijn team in Kihihi (Zuidwest-Oeganda) voetbalkleding in te zamelen.

Voor het hele team waren er trainingspakken, wedstrijdshirts, warming-up shirts en broekjes, en ook schoenen en scheenbeschermers werden door leden van de Warnsveldse Boys spontaan ingezameld. Ook kreeg Edmond nog drie voetballen cadeau. Met maar liefst vier koffers, vol met kleding en andere voetbalmaterialen voor een compleet team rijker, reisde Edmond terug naar huis. Zondag 11 maart werd daar in de nieuwe outfits een wedstrijd gespeeld, met Edmond als aanvoerder.

Edmond is recent afgestudeerd als 'diploma nurse' in het Lubaga Hospital in de hoofdstad Kampala. Vanuit het samenwerkingsverband dat Gelre Ziekenhuizen (Zutphen) heeft met twee Oegandese ziekenhuizen was hij uitgenodigd door Esther Faber, afdelingshoofd in Gelre, voor een werkervaringsplaats. Edmond is voornamelijk werkzaam geweest op de afdeling cardiologie – neurologie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant