Presentator Willie Oosterhuis (r) verwelkomt Jan Smit op het podium. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink
Presentator Willie Oosterhuis (r) verwelkomt Jan Smit op het podium. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink

Mega Piraten Festijn introduceert nieuw feestconcept: de Boer on Toer

Algemeen

ZELHEM – Het Mega Piraten Festijn keert op zaterdag 26 mei terug naar Zelhem. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Jannes tot Lee Towers, van Wolter Kroes tot de Gebroeders Ko, van George Baker tot Koos Alberts. De organisatie van het Mega Piraten Festijn introduceert in Zelhem bovendien een nieuw feestconcept: de Boer on Toer. Een extra tent met een programma in het teken van 'happy høken' en boerenrock en een afsluitend optreden van Mooi Wark.

"Happy høken is het nieuwe concept van het DJ-duo Beatcrooks", vertelt Mega Piraten Festijn-organisator Eddie Mensink. "Die mixen bekende boerenrockhits van bands als Normaal, Bökkers en Mooi Wark met stampende dance. Daarnaast hebben we een optreden van de Boetners, een show van Poar Neem'n en we sluiten af met een optreden van Mooi Wark. Helemaal live! De extra tent kan plaats bieden aan zo'n tweeduizend mensen. Wim Salabim van Poar Neem'n verzorgt de verdere presentatie." Het is een voortzetting van de koers die vorig seizoen werd ingezet. "Toen hadden we al een buitenpodium voor Poar Neem'n", vertelt Eddie. "Voor de Boer on Toer plaatsen we een tent. Dat is inderdaad een flinke investering, maar de Boer on Toer is een geweldige aanvulling op ons programma. Je zult het dit jaar sowieso ook tegenkomen op één ander Mega Piraten Festijn. Volgend jaar gaan we er mogelijk ook onafhankelijk van het Mega Piraten Festijn mee de boer op."

Programma
De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. De Mega Piraten Festijnen zijn vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Dit jaar doen de volgende artiesten mee: Jannes, Wolter Kroes, Django Wagner, Gebroeders Ko, Koos Alberts, Stef Ekkel, René Karst, George Baker, Helemaal Hollands, Vinzzent, Ancora, Belinda Kinnaer, Lee Towers, Otto Lagerfett, Wesley Klein, De Alpenzusjes, René Schuurmans, Lesley Williams, Snollebollekes, Jan Keizer & Anny Schilder, Corry Konings, Willem Barth, Lange Frans, John West, Harten 10 en Jeffrey Heesen. Presentatie: Willie Oosterhuis.
        
Voorverkoop
Kaarten (à 26 euro, inclusief servicekosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café de Groes, Sigarenmagazijn Roenhorst en Radio Ideaal in Zelhem; de Bruna in Vorden; Café 't Hemeltje in Ulft; Cigo Gemakshop Leuven in Zevenaar; Koenders 't Ware Huis in Gaanderen, 't Keyzertje Bloemen en Meer in Varsseveld, bij alle vestigingen van Primera en via de website.

Het terrein aan de Slangenburgweg is geopend vanaf 18.30 uur. RADIONL verzorgt het voorprogramma in de grote tent. Het officiële programma begint rond 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur.


www.megapiratenfestijn.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant