Maak jij een Zutphens kunstwerk voor de Hanzedagen in Rostock?

Algemeen

ZUTPHEN - Voor de Hanzedagen in Rostock is Zutphen Promotie op zoek naar een Zutphens kunstwerk. Elke Hanzestad is gevraagd een object in te sturen dat de verbinding tussen Zutphen en de Hanze, in het verleden of nu, verbeeldt. De inzendingen van al die steden vormen straks samen een tentoonstelling. Bedenk een kunstwerk, zend een schets in en wie weet maak jij straks het Zutphense kunstwerk voor Rostock. Uit de ingezonden schetsen kiest een deskundige jury in week tien het winnende kunstwerk. De winnaar krijgt vervolgens duizend euro om dit kunstwerk te maken en daarmee Zutphen te vertegenwoordigen in Rostock.

Jurylid stadsarcheoloog Michel Groothedde benadrukt dat het kunstwerk moet gaan om Zutphen en de Hanze en dat de inzending onderscheidend is ten opzichte van die van andere Hanzesteden. Ter inspiratie benoemt hij een aantal thema's: "Iconen van onze stad zijn het kwadrant, de kogge en de culturele en economische welvaart. Wijn en haring, gotische baksteenarchitectuur (niet de jongere gevels die je nu in de stad ziet) en ook de torens symboliseren de welvaart van weleer."

Meedoen
Iedereen mag meedoen. Het kunstobject kan bestaan uit een schilderij, beeld of andere kunstvorm. De schets hiervan met een beschrijving dient uiterlijk 9 maart ingeleverd te zijn. Een week later maakt de jury de winnaar bekend. Daarna heeft de winnaar de tijd om het kunstwerk te realiseren. Het object moet in week 25 in Rostock zijn. De inzending blijft eigendom van Rostock. Meer informatie op de website.


www.inzutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant