Suzanne Weusten. Foto: Fjodor Buis
Suzanne Weusten. Foto: Fjodor Buis

Psychologe uit Epse vertelt over de dwaalwegen van het denken

Algemeen

ZUTPHEN - Psychologe Suzanne Weusten uit Epse zal woensdag 31 januari van 20.00 tot 21.30 uur bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch vertellen over de dwaalwegen van het denken. Als oprichter van De Denkacademie en hoofdredacteur van Psychologie Magazine, deed Weusten in haar boek 'Wij zijn slim' onderzoek naar de keerzijde van ons denkvermogen. Van kleine onschuldige versprekingen en geheugenfoutjes tot misgrepen met grote gevolgen.

Hoe kan het gebeuren dat je vergeet je kind bij de crèche af te zetten? Waarom kun je zo vaak niet op een naam komen? Hoe kan een groep verstandige mensen een organisatie aan de rand van de afgrond brengen? Dezelfde mechanismes in ons denkvermogen die ons leven makkelijk maken, die ons behendig door een wereld vol hindernissen leiden, kunnen ons ook op een dwaalspoor brengen en ervoor zorgen dat we iets cruciaals over het hoofd zien en de verkeerde keuze maken.

In haar boek onderzoekt Weusten deze dwaalwegen van het denken. Ze legt haar eigen denkproces onder het vergrootglas, maar put ook uit de kennis en ervaring van artsen, piloten, rechters, beleidsmakers en bestuurders. Daarnaast laat ze psychologen aan het woord. Hun experimenten en vaak onthutsende inzichten vormen de fundamenten van dit boek.

Locatie: Coehoornsingel 1, Zutphen. Toegangskaarten 10 euro bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Turfstraat 19, Zutphen.


0575 513 512

www.somerentenbosch.nl

info@somerentenbosch.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant