Nieuwe afspraken over duurzame woningbouw in Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Drie woningcorporaties, Woonbedrijf ieder1, Ons Huis Woningstichting en Stichting Woningbedrijf Warnsveld maken samen met vertegenwoordigers van de huurders en gemeente Zutphen nieuwe woningbouwafspraken over 2018. Op 14 december ondertekenen zij hiervoor het 'Bod op de Prestatieafspraken Wonen 2018'. Voor Woningbedrijf Warnsveld is dit de laatste keer, omdat zij per 1 januari 2018 zijn gefuseerd met Ons Huis Woningstichting. Vooral op duurzaamheid wordt een flinke slag gemaakt het komende jaar.

De drie woningcorporaties presenteren deze dag hun plannen voor het komende jaar. In het 'Bod op de Prestatieafspraken Wonen 2018' staan verschillende afspraken over thema's als duurzaamheid, betaalbaarheid, wonen en zorg, bestaande bouw, nieuwbouw en specifiek het wonen in de binnenstad van Zutphen.

Duurzaamheid op één
Wat opvalt is dat in 2018 op het gebied van duurzaamheid een forse slag wordt gemaakt. De corporaties zullen veel woningen verduurzamen, soms ingrijpend en soms minder ingrijpend. In Warnsveld bijvoorbeeld gaat de corporatie 85 woningen naar (vrijwel) nul-op-de-meter, ofwel energieneutraal, brengen.

In het Deventerwegkwartier gaat Woonbedrijf ieder1 meer dan honderd woningen renoveren. Daarbij maken de woningen een energielabelsprong van E naar A. Ons Huis Woningstichting ten slotte gaat energetische maatregelen nemen bij Wooncomplex St. Elisabeth en maakt hierdoor ook een flinke duurzaamheidsslag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant