Afbeelding

Column gedichten Mas Papo - Ingezonden gedicht

Algemeen Columns

Advent

Het was vier weken voor Kerstmis. Onder de doorloop in de grote hal werd zoals elk jaar de krans weer opgehangen met de vier kaarsen. De eerste kaars ging aan. We wisten dat het straks, als alle vier de kaarsen zouden branden, Kerstmis zou zijn. Vlak voor die dagen zeiden we stukken tekst op. Ik mocht beginnen: Lucas 2 vers 1: En het geschiedde in die dagen…. Gelukkig is die tekst inmiddels aangepast aan de huidige tijd.
Vorige week zondag zijn we naar de St. Jan geweest. De kathedraal in 's-Hertogenbosch. Er was een mis en er zong een koor. Het koor zong prachtig en het orgel speelde Bach. De preek was modern en ging over wat er deze tijd aan de hand is. Er brandde één kaars op de krans die me aan mijn schooltijd deed denken. Een ander geloof, een andere tijd, dezelfde kaars.

Van Simone van der Lans kreeg ik onderstaand gedicht opgestuurd. Ze vertelde dat ze het heeft voorgedragen in het bos in Voorstonden tijdens een adventswandeling. Het was een rondgang om de vijver waar een lichtspoor van vier fakkels brandden. Verwijzend naar de vier adventszondagen.

Lichtspoor

Als je de weg niet weet
Als je in het duister tast
Het einde het begin lijkt

Opnieuw moet beginnen
Maar niet weet hoe
Wat is het begin eigenlijk

Er is geen beginnen aan
Er komt geen einde aan
Wat is het donker

Als het donker niet buiten blijft
Als het licht steeds verder schijnt
Je er niet meer bij kunt

Hier stopt het

Geef ik je een lichtspoor
Dat je volgt de heuvel op
Elke stap is er een

Simone van der Lans

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant