Tristan Steenmeijer en Silja Verhoeven willen met hun concept Inbox15 jong ondernemerschap steunen. Foto: Meike Wesselink
Tristan Steenmeijer en Silja Verhoeven willen met hun concept Inbox15 jong ondernemerschap steunen. Foto: Meike Wesselink

Initiatiefnemers INBOX15 zien af van locatie Reesink

Algemeen

ZUTPHEN - Na twee intensieve jaren om een unieke ontmoetingsplek met zo'n 60 'jonge' ambachtelijke ondernemers te kunnen laten starten in de loods van het voormalige Reesink op de Noorderhaven hebben de initiatiefnemers besloten van deze locatie af te zien, ondanks de verkregen vergunning.

De business case lijkt onhaalbaar te zijn geworden door diverse factoren, waardoor de beide ondernemers niet langer bereid zijn de daarbij behorende risico's te aanvaarden.

De beschikbaar gestelde huurperiode lijkt inmiddels niet gegarandeerd te kunnen worden, en is daarmee mogelijk te kort om de noodzakelijke investeringen in het pand terug te verdienen. Daarnaast heeft de gemeente besloten dat het concept dusdanig gewijzigd moet worden, dat volgens de initiatiefnemers zowel het verdienmodel voor de ondernemers als de aantrekkingskracht voor bezoekers te veel wordt aangetast. Daarmee is het unieke concept met zeecontainers gedevalueerd en beoordeeld als niet langer opportuun.

De initiatiefnemers bekijken momenteel andere locaties om alsnog een dergelijk concept op te starten. Het gaat hierbij om locaties binnen én buiten Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant