De tuin van Telemann

Algemeen

ZUTPHEN - Het Zutphens Barok Ensemble geeft op zaterdagavond 25 november om 20.00 uur een concert met de titel 'De tuin van Telemann'. Dit vindt plaats in de St Elisabethkapel in Zutphen. De toegang is vrij, achteraf wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

De Tuin van Telemann
Georg Philipp Telemann stierf 250 jaar geleden, 86 jaar jong en tot in zijn laatste jaren buitengewoon creatief. Met zijn sprankelende, meeslepende en originele muziek was hij in zijn tijd (in Europa) wereldberoemd. Waar hij de tijd vandaan haalde snappen we niet, want hij schreef meer dan Bach en Handel bij elkaar, maar Telemann was ook een fervent tuinierder met een eigen, veelkleurige bloementuin. Zijn vriend Handel stuurde hem eens geen partituren maar bloembollen. In dit concert plukt het Zutphens Barok Ensemble de meest verschillende bloemen uit Telemann's tuin. Ze kiezen drie concerten voor diverse bezettingen: traverso en blokfluit, gamba en blokfluit, viool, hobo en twee traverso's. De duurste bloem is 'La Bourse', een suite over een bankcrash in 1710. In de 'Grillensymphonie' hoort u hoeveel krekels in de tuin aanwezig zijn.

Zutphens Barok Ensemble
Het Zutphens Barok Ensemble legt zich toe op een historische speelstijl. Het ensemble speelt muziek die is geschreven in de periode tussen 1600 en 1800. De spelers gebruiken kopieën van barokinstrumenten of moderne instrumenten die aangepast zijn en spelen in een historische (lage) stemming. De blaasinstrumenten hebben slechts enkele kleppen en de strijkers spelen met een barokstok op darmsnaren. De leden zijn gevorderde amateurs, enkelen hebben een professionele achtergrond. Het ensemble staat onder leiding van barokvioliste Elin Eriksson en repeteert elke dinsdagavond in Zutphen.


zutphensbarokensemble.nl

pr@zutphensbarokensemble.nl

Rudi Grevink 06 42418353

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant