Knuffelberen van Stichting KIKA. Foto: PR
Knuffelberen van Stichting KIKA. Foto: PR

Knuffelberen verkoop voor KIKA in Gelre Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - De Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA) heeft als doel om geld in te zamelen voor onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker.
Op maandag 11 december tussen 10.00 en 16.30 uur verkopen twee vrijwilligers van KIKA en Gelre ziekenhuizen knuffelberen in de centrale hal van Gelre Zutphen. De grote beren zijn verkrijgbaar in zeven kleuren en kosten 7,95 euro per stuk, de kleinere beren in vijf verschillende kleuren 5,95 euro. De helft van de opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar kinderkanker.

KiKa heeft als doel het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting. Momenteel vinden de onderzoeken plaats in zeven verschillende academische ziekenhuizen.

In februari 2016 werd gestart met de bouw van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De start van de bouw is een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van kinderoncologie. Binnen dit centrum worden hoog complexe zorg en het onderzoek naar kinderoncologie in Nederland geconcentreerd.
Het Prinses Maxima Centrum zal in het voorjaar 2018 officieel worden geopend, het geeft zorg aan kinderen met kanker én doet wetenschappelijk onderzoek naar alle vormen van kinderkanker. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met een optimale kwaliteit van leven.


www.kika.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant