Totaal 22 leerlingen met twaalf verschillende achtergronden kookten samen gerechten. Foto: PR
Totaal 22 leerlingen met twaalf verschillende achtergronden kookten samen gerechten. Foto: PR

Zutphense Integratiediner leerlingen Stedelijk Dalton was weer groot succes

Algemeen

ZUTPHEN - Rotary Zutphen organiseerde samen met Stedelijk Dalton Vakcollege alweer voor het derde jaar Nationaal Integratiediner in Zutphen. Totaal 22 leerlingen met twaalf verschillende achtergronden kookten samen gerechten die ze van thuis uit vaak eten en genoten vervolgens samen met hun ouders en naasten van deze smakelijke maaltijd. 

Rotary Zutphen heeft dit concept omarmd en er nu alweer drie jaar lang samen met de enthousiaste inzet en medewerking van het Stedelijk Dalton College vorm aan kunnen geven. "Het samen koken verbroedert de leerlingen en het vervolgens samen genieten van de maaltijd met vaders, moeders, opa' en oma's en/of broers en zussen zorgt voor leuke gesprekken tussen de ouders van de leerlingen en neemt mogelijk drempels en vooroordelen weg",merken Christa Sarlemijn en Carel Meerstadt op. Zij zijn de projectleiders vanuit de Rotary Zutphen die dit initiatief nu al drie jaar succesvol invulling geven.

Nationaal Integratiediner
In Nederland heeft Nationaal Integratiediner alweer voor de zevende keer plaats gevonden. Het Nationaal Integratiediner is een initiatief waar jaarlijks honderden organisaties aan deelnemen. Op de dag van het Nationaal Integratiediner –elke tweede donderdag van oktober- schuiven vele duizenden Nederlanders en niet-Nederlanders van diverse afkomst bij elkaar aan tafel met als doel om meer verbinding te creëren. Door samen te eten leren zij elkaars cultuur beter kennen en begrijpen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant