Afbeelding

Column Henrieke Schoonekamp - Jammer Gert en Tess

Algemeen Columns

Jammer Gert en Tess

Beste Gert en Tess,

Hier maar weer eens een briefje van jullie bovenbuurvrouw op deze pagina. Want ik ben een beetje teleurgesteld in jullie.

Via Facebook heb ik namelijk moeten vernemen dat er dit jaar geen jaaroverzicht van jullie zal verschijnen. Geen prachtig boekje met een heel jaar Gert en Tess in Zutphen. Drie van die boekjes heb ik nu in de kast staan. En ik vind ze prachtig. Zo aan het einde van het jaar met jullie boekje op de bank het afgelopen Zutphense jaar nog eens overzien. En overdenken.

Maar jullie plaatsten een bericht op Facebook dat er dit jaar geen vierde jaaroverzicht komt omdat er het afgelopen jaar te weinig boekjes zouden zijn verkocht en dat de boekhandelaren daarom nogal terughoudend zijn om weer een jaaroverzicht van jullie te gaan verkopen.

En dat vind ik nou een beetje te makkelijk gedacht. Jullie leggen nu de schuld bij de Zutphenaren en Zutphenezen die geen boekjes kopen en de handelaren die het daarom niet aandurven. Lekker makkelijk. Het past ook wel bij jullie om hier zo over te denken, maar jullie kunnen er zelf ook wat aan doen hè. Zoveel doen jullie niet namelijk. Het hele jaar een beetje alle activiteiten bezoeken in Zutphen en Warnsveld en als die er niet zijn dan zeuren en zaniken over van alles en nog wat. Foto's hoeven jullie niet te maken, herinneringen niet op te schrijven, nee dat wordt allemaal voor jullie gedaan door Derk-Jan Rouwenhorst en John Post, jullie tekenaars. En zadel hen er nou niet mee op dat het hun verantwoording is dat er zo'n jaaroverzicht moet komen, die twee hebben het al druk zat.

Zoals de rest van Nederland zo na de vakantie een fotoboek samenstelt, zo zouden jullie dat ook best zelf kunnen doen. Zo moeilijk is dat niet. En dat kan gewoon terwijl (vooral Gert) op de bank ligt met een biertje, vanachter de laptop. Online verzenden, laten afdrukken, thuis laten bezorgen. En dan een beetje promoten in Zutphen. Als jij Gert, daar ook nog eens wat vriendelijker bij kijkt, dan komt het wel goed met die verkoop. Dus niet gewoon bij een paar boekhandelaren op de balie dumpen en hen het maar uit laten zoeken. Nee, mensen actief benaderen. Vijf euro kostten die boekjes het afgelopen jaar, dat hebben ze er echt wel voor over.

Eigenlijk moeten jullie gewoon een schop onder jullie h*l hebben, om het maar eens lekker Zutphens te zeggen.

Maar goed. Geen jaaroverzicht dus dit jaar van jullie. Volgend jaar dan wel weer?

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant