V.l.n.r.: Ed Dorland, Oranje Vereniging, Hans Boersbroek, Stadspartij, Henk-Jan Hulleman, Oranje Vereniging en Gerard Pelgrim, Stadspartij. Foto: PR
V.l.n.r.: Ed Dorland, Oranje Vereniging, Hans Boersbroek, Stadspartij, Henk-Jan Hulleman, Oranje Vereniging en Gerard Pelgrim, Stadspartij. Foto: PR

Komst krachtstroomvoorziening voor evenementen in Warnsveld

Algemeen

WARNSVELD - De Zutphense gemeenteraad en het college hebben positief gereageerd op de ingediende motie van De Stadspartij voor de aanleg van een krachtstroompunt in het dorpscentrum van Warnsveld. De Stadspartij laat weten er toezegging gedaan is dat er zo snel mogelijk met de aanleg van het stroompunt wordt begonnen. De komst van een eigen stroomvoorziening zou het de organisatoren van onder andere Koningsdag en de Dorpsfeesten een stuk gemakkelijker om een evenement te organiseren.

De Oranje vereniging kampt al jaren met een stroomprobleem omdat er geen openbare voorziening voor is. Stroom 'lenen' bij de buren en het plaatsen van dieselaggregaten was de enige oplossing. 'Waarom is er in Zutphen wel van alles op dit gebied mogelijk,maar in Warnsveld niet?' was de vraag waar de Oranje vereniging maar geen antwoord op kreeg, behalve dat het 'te duur' zou zijn.

De Stadspartij vindt het belangrijk dat culturele activiteiten, waaronder een kleinere dorpskermis en de bekende Koningsdagmarkt in het oude dorpscentrum van Warnsveld, steun verdienen vanuit de gemeente. Daartoe diende de partij vlak voor de zomervakantie een motie in, waarin niet alleen om een krachtstroompunt werd gevraagd, maar ook om een watertappunt. Men is nu, na de toezegging voor te nemen acties, in afwachting van het resultaat de komende periode.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant