Rembrandt Bugatti, Stretching Elephant, brons op marmersokkel. Foto: PR
Rembrandt Bugatti, Stretching Elephant, brons op marmersokkel. Foto: PR

Dier in beeld met bronzen diersculpturen bij Museum Henriette Polak

Algemeen

ZUTPHEN - Zondag 24 september vindt de officiële opening plaats van de overzichtstentoonstelling van Hetty Heyster in Museum Henriette Polak in Zutphen. Heyster is een bekende Nederlandse animalier, een kunstenaar die zich heeft gespecialiseerd in de realistische weergave van dieren. De tentoonstelling wordt om 15.00 uur feestelijk geopend door Jelle Reumer, oud-directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, winnaar van de Groeneveldprijs 2017 als aanjager van de stedelijke natuurbeleving en columnist van de rubriek Weekdier in Trouw.

Museum Henriette Polak toont een uniek overzicht van de diersculpturen van Heyster van 1972 tot heden, waaronder ook haar bekende jaarbeeldjes. Er is ook speciale aandacht voor de beelden van twintigste eeuwse animalier kunstenaars waardoor Heyster zich heeft laten inspireren, zoals haar leermeester Arie Teeuwisse, Karel Trompeneers, Jaap Kaas, Ewald Mataré en de wereldberoemde Rembrandt Bugatti. Met dank aan ZOO Antwerpen, Museum Kurhaus Kleve, de Sladmore Gallery uit Londen en diverse particuliere bruikleengevers.

De tentoonstelling 'Lifeforce - Dier in beeld' is tot en met 4 maart 2018 te zien in Museum Henriette Polak in Zutphen in het Hof van Heeckeren. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Tijdens de tentoonstelling zijn tal van activiteiten gepland voor verschillende doelgroepen.


www.museazutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant