Lekker meppen met de nieuwe bouncebalknuppels. Foto: Meike Wesselink
Lekker meppen met de nieuwe bouncebalknuppels. Foto: Meike Wesselink Foto: Meike Wesselink

Spelen krijgt nieuwe impuls voor kinderen azc

Algemeen

Zutphen - 1500 euro aan flessen zamelden de leerlingen van het Isendoorn College in. Bedoeld voor de kinderen die in het azc verblijven.

Door Meike Wesselink

"Eigenlijk ontstond de actie spontaan", aldus Erwin Lutteke van het Isendoorn. Toen het azc hier zou komen, bespraken we met de kinderen wat dat nu betekent en zo kwam van het een het ander." De leerlingen van het Isendoorn zijn ondertussen in geen velden of wegen te zien. Die hebben gewoon weer les, terwijl vandaag juist de zon zo lekker schijnt. Wél zijn op deze woensdagmiddag 23 augustus een heleboel kindertjes van het azc uitzinnig aan het spelen met de nieuwe sportspullen die zijn aangeschaft met het ingezamelde geld.

Wie er ook is, is Robin Tabois, docent lichamelijke opvoeding van het Isendoorn. Hij koos samen met Laura Daanen, verantwoordelijk voor sport en spel op het azc, de meest geschikte sportspullen uit. "We hebben voor duurzame materialen gekozen met zoveel mogelijk mogelijkheden. Zoals Bounceball, een spel met weinig regels, dus extra leuk."
Het heeft allemaal wel even geduurd. Zo'n anderhalf jaar. De leerlingen van het Isendoorn overhandigden het geld aan het Rode Kruis die vervolgens het contact zocht met zowel Gemeente Zutphen als het COA. Maar goed, de spullen zijn er en het azc is er maar wat blij mee. "We hadden helemaal niet zoveel spullen", aldus Laura Daanen. We hebben voor het geld zoveel mogelijk uitgekozen waar kinderen van alle leeftijden met elkaar mee kunnen spelen."

Dat is duidelijk te zien. Met rubberen knuppels wordt er flink gemept tegen de bal door kleintjes en wat grotere kinderen. Als er een goal valt klinkt er luid gejuich.
Een van de meiden is erg enthousiast over can jam, een spel waarbij je een frisbee door een smalle gleuf in een blik moet werpen. "Maar het is wel moeilijk", zegt ze.
Locatiemanager Jeroen Peeters is ondertussen in overleg met Erwin Lutteke over de mogelijkheden van een gezamenlijk toernooi en het uitwisselen van leerlingen voor bijvoorbeeld stages. Zo zie je maar weer: wie goed doet, goed ontmoet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant