Afbeelding

FC Zutphen speelt eerste oefenwedstrijd tegen AZC

Algemeen

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft zaterdag haar eerste oefenwedstrijd gespeeld. Met 22 selectiespelers konden exact twee teams worden gemaakt, waardoor er beide helften een verschillend elftal kon worden opgesteld.

In de eerste helft viel er voor beide doelen weinig te beleven. Er werd te afwachtend van beide kanten gespeeld. Enig hoogtepunt was een vrije trap van AZC die, in de 30ste minuut, doeltreffend in de kruising werd geschoten. Opvallend bij FC Zutphen was het degelijke spel van de teruggekeerde routinier Jocko Koster. Na de rust was er aanmerkelijk meer te beleven. Bij FC Zutphen waren er goede mogelijkheden voor de centrum spits Shabani Rajabu, Aldo Joaquim en Mehmet Arslan. Bij FC Zutphen vielen de jeugdspelers Niels Vos en Hidde Ruesink in positieve zin op. Ook spits Shabani Rajabu heeft de capaciteiten om een goede basisspeler te worden.
Er is echter nog veel werk aan de winkel voor FC Zutphen om het eerste klas niveau te halen in de komende tijd. Aangezien ook AZC enkele goede kansen onbenut liet, bleef het bij 1-0.

Opstelling
FC Zutphen eerste helft: Thomas vd Bosch, Bas Jansen, Jocko Koster, Ufuk Dulkaroglu, Sebastian van Laar, Muhammed Kaya, Luuk Meijer, Moussa Nahinama, Wael Anoja, Jesper Mentink, Tayfun Polat.
FC Zutphen tweede helft: Marijn Sangers, Niels Vos, Joost van Vliet, Jort Bleumink, Hidde Ruesink Radjindher Banwari, Daniel Opoku, Jelle Macare, Aldo Joaquim, Mehmet Arslan, Shabani Rajabu.

De eerstvolgende wedstrijd speelt FC Zutphen donderdagavond 24 augustus om 20.00 uur tegen OBW thuis.