In het Repair Café Zutphen repareren ze allerlei apparaten. Foto: PR
In het Repair Café Zutphen repareren ze allerlei apparaten. Foto: PR

Repareren in het Repair Café, goed voor het milieu en de portemonnee

Algemeen

ZUTPHEN - In de Stadswerkplaats Zutphen wordt zaterdag 26 augustus weer ruimte gegeven aan het eerste Repair Café van dit seizoen. Wie nog nooit kennisgemaakt heeft met het Repair Café moet vooral eens komen kijken. Lampen, koffiezetapparaten, haarfohns, broodroosters, een citruspers, maar ook een houten rekje, een pan zonder steel of antiek voorwerp waar iets aan mankeert, het is allermaal al eens aan de reparateurs voorgelegd. Toch verschillen de reparaties van elkaar en vragen naast vakmanschap om de nodige inventiviteit.

Wie voorwerpen heeft, kleren of apparaten die blijven liggen omdat ze kapot zijn of omdat er iets aan ontbreekt, een lievelingstrui met een gaatje, een stoel met losgeraakte spijl of een stukke fietslamp? Kom ermee en bekijk samen met de reparateur wat er mogelijk is. Alleen voor de nieuwere elektronica zijn de mogelijkheden voor reparatie beperkt.

Onder het motto 'Weggooien? Mooi niet!' worden er op veel plekken in Nederland waaronder in Zutphen en Warnsveld Repair Cafés georganiseerd. Ze hebben tot doel de hoeveelheid afval te verminderen, het repareren weer onder de aandacht te brengen en elkaar te ontmoeten. Na afloop kan een gift in de pot worden gedaan.

Het adres van de Stadswerkplaats is De Waarden 309, in een bocht van de Laan van Eme, een voormalige voetbalkantine op het terrein Helbergen. Het Repair Café is open van 13.00 tot 16.00 uur.


www.stadswerkplaats-zutphen.nl

www.repaircafe.nl

Facebook RepairCafeZutphen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant