Landart project. Foto: PR
Landart project. Foto: PR

Documentaire landart project en poëzie over de uiterwaarden

Algemeen

ZUTPHEN - Donderdagavond 17 augustus is er bij Kunst op de Hoek een korte Engelstalige documentaire over het ontstaan van een landart project aan de oostkust van Engeland. Henk Gombert vertelt over zijn poëzie over de uiterwaarden en draagt hieruit voor.

Landart project
Lida Cadozo Kindersley en Els Bottema logeren op een afgelegen plek aan de Engelse oostkust. Tijdens hun lange wandelingen over het strand rapen zij een paar schelpen op en leggen die rond een plant. Vanaf die dag voegen zij iedere keer nieuwe schelpen toe. Een film over vriendschap, ziekte en herstel. Els Bottema geeft persoonlijk toelichting en deze avond zal ook een van de filmmakers, Jeremy Gugenheim aanwezig zijn. De film is in het Engels en is niet ondertiteld.

Poëzie Uiterwaarden
Dichter Henk Gombert sluit naadloos aan met zijn poëzie uit de uiterwaarden . Hij vertelt over zijn werk en draagt hieruit voor. "Water, met name rivieren, de IJssel biedt ongekende schoonheid, spoelt het innerlijk van de mens als het ware schoon. De waterstand van de rivier zorgt voor wisselende perspectieven in een verstilde ruimte. De uiterwaarden bieden mij grond onder mijn voeten, houvast". Aanvang 20.00 uur, Entree 7,50. euro. Reserveren is wenselijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant