(oud)voorzitters en nog altijd lid van de club, v.l.n.r.: Erik Gerretsen, Hans Adema, de huidige voorzitter Han Bartels en Bert Schutte. Op de knieën is Raymond Govaers.  Afwezig is Peter Schoonenwolf. Foto: PR
(oud)voorzitters en nog altijd lid van de club, v.l.n.r.: Erik Gerretsen, Hans Adema, de huidige voorzitter Han Bartels en Bert Schutte. Op de knieën is Raymond Govaers. Afwezig is Peter Schoonenwolf. Foto: PR

Veertig jaar actief in de onderwatersport

Algemeen

Duikvereniging Albacare 40 jaar

ZUTPHEN - Duikvereniging Albacare is op 16 augustus 1977 opgericht, wat betekent dat de vereniging dit jaar haar veertigste verjaardag viert. De vereniging is opgericht door een paar enthousiastelingen die een gezamenlijke interesse hadden in de onderwaterwereld. Het duiken stond toen nog in de kinderschoenen en duikopleidingen waren nog in ontwikkeling. Bijzonder is dat er nog steeds leden bij de club zijn, die al vanaf het begin lid zijn.

Al 40 jaar zijn leden van de duikvereniging onafgebroken actief langs de waterkant en onder water, met het Bronsbergenmeer (of 'Gat van Roelofs' ) als vaste duikplas.
Echter wordt er ook buiten Zutphen gedoken, zoals in de Zeeuwse wateren en de Rode Zee. Vaak zetten leden van Albacare zich vrijwillig in voor evenementen die zich in en onder de Zutphense wateren afspelen zoals de Vrije Slag door Zutphen en de fluisterbootschippers.

Kennismaken met duiken
Heb je een duikbrevet maar geen buddy? Iedereen is welkom of je nu NOB, PADI, SSI of anders bent opgeleid. De leden van Albacare laten je graag het onderwaterleven bewonderen. Heb je interesse in de duiksport maar je weet niet of het wat voor je is? Ook dat is geen probleem, bij de duikvereniging is het altijd mogelijk om kennis te maken met de onderwatersport via een proefduik. Elke eerste vrijdag van de maand is er een leuke duiktraining met veel verrassende elementen. Dit is een leuke en leerzame training om de duikvaardigheden bij te houden. Daarnaast zijn er van september tot juli zwembadtrainingen op vrijdagavond waarbij de conditie op peil wordt gehouden en waar de opleidingen gegeven worden. Er is bij Albacare ruimte voor nieuwe leden, dus heb je interesse, dan ben je van harte welkom om een paar avonden gratis ter kennismaking mee te trainen.


www.albacare.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant