Stockphoto brandweer.
Stockphoto brandweer.

Asbest vrijgekomen bij brand bouwmarkt Heijink in Leesten

Algemeen

LEESTEN - Maandagavond 14 augustus woedde er een grote brand bij bouwmarkt Heijink aan de Leestenseweg in Leesten. Tijdens de brand is asbest vrijgekomen en terecht gekomen op het terrein van de bouwmarkt. Tijdens het onderzoek in de tuinen van aangrenzende woningen zijn geen sporen van asbest gevonden. Ook na verder onderzoek vandaag dinsdag 15 augustus zijn in de omgeving van het terrein geen asbestdeeltjes aangetroffen.

De eerste melding van de brand kwam rond 21.40 uur. Gezien de grootte van de brand werd bewoners in een straal van 300 meter het advies gegeven om ramen en deuren te sluiten. Rond 23.00 uur kwam het sein 'brand meester' en verviel het advies om ramen en deuren te sluiten.

Geen asbest aangrenzende tuinen
Tijdens de brand is asbest vrijgekomen. Het asbest vormde verder geen risico omdat het een type bleek te zijn dat zich niet makkelijk verspreid, de brandweer zeer snel ter plaatse was en het geen uitslaande brand was. Het asbest is alleen op het terrein van de bouwmarkt terecht gekomen.

Voor de zekerheid zijn de tuinen van de aangrenzende woningen gisteravond onderzocht. In deze tuinen zijn geen sporen van asbest gevonden. Vandaag dinsdag 15 augustus hebben een gecertificeerd bedrijf en de Omgevingsdienst Achterhoek ook bij daglicht de omgeving buiten het terrein van de bouwmarkt onderzocht op asbest. Hierbij zijn geen asbestdeeltjes aangetroffen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant