Geerten Liefting. Foto: PR
Geerten Liefting. Foto: PR

Bijzondere serie orgelconcerten '500 jaar Reformatie' start met Geerten Liefting

Algemeen

ZUTPHEN - Tijdens het Marktconcert op zaterdag 19 augustus in de Walburgiskerk zijn Joram van Ketel op trombone en Iddo van der Giessen op het Ahrend-en Baderorgel te horen. Dit weekend start ook een bijzondere serie van vijf orgelconcerten rond het thema '500 jaar reformatie'. Het eerste orgelconcert op zondag 20 augustus wordt gegeven door Geerten Liefting.

Marktconcert
Zaterdag vanaf 12.30 uur staat muziek van Benedetto Marcello (1686-1739), Felix Mendelssohn Bartholdy en Alexandre Guilmant (1837-1911) op het programma, gespeeld door Joram van Ketel en Iddo van der Giessen.

Joram van Ketel studeerde Klassiek Trombone Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Iddo van der Giessen (1995) studeert sinds 2013 orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooy.

De kerktoegang voor dit concert is twee euro en een vrijwillige bijdrage.

Aftrap serie orgelconcerten
Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen vastspijkerde op de deuren van de kerk in Wittenberg. Dat moment wordt gezien als het begin van de Reformatie. Luther dichtte de muziek een grote plaats toe in de liturgie. Zonder Luther was de kerkmuziek van Bach in zijn bekende vorm nooit ontstaan.

Zondag om 16.00 uur start de vijfdelige serie van orgelconcerten rond '500 jaar reformatie' in de Walburgiskerk. Het eerste concert in deze serie wordt gegeven door Geerten Liefting (1983). Op het programma van dit concert muziek van N. Bruhns (1665-1697), J.S Bach (1685-1750) F. Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) en een tweetal improvisaties.

Liefting studeerde Orgel, Kerkmuziek en Improvisatie aan het Utrechts Conservatorium. Geerten is sinds augustus 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura te Woerden en assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam. In 2016 won hij unaniem het Internationaal Improvisatieconcours in Haarlem.

De toegang tot dit concert is vrij, wel is er een collecte na afloop.


www.baderorgel.nl

                

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant