Hendrik-Jan Nijveld is reservekampioen outdoor van Gelderland. Foto: PR
Hendrik-Jan Nijveld is reservekampioen outdoor van Gelderland. Foto: PR

Hendrik-Jan Nijveld reservekampioen outdoor van Gelderland

Algemeen

WEZEP - Vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus vonden de Regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland paarden plaats in Wezep. Zes leden, Antoinet Bongertman, Hendrik-Jan Nijveld, Heidi Brokke, Carine Brinkman, Vivieke Meutstege en Eddie Brinkman, van Rijvereniging Gorssel-Zutphen hadden zich via de selectie wedstrijden van de kring Berkel-IJssel geplaatst voor deelname.

De dressuurruiters moesten op vrijdag hun eerste proef rijden. De beste tien van elke ring mochten door naar de zaterdag. Dat lukte Hendrik-Jan Nijveld en Heidi Brokke. Beiden rijden ze in de klasse L2 en zijn dus concurrenten van elkaar. Uiteindelijk kwam Hendrik-Jan als beste van de twee leden van Gorssel-Zutphen uit de bus. Hij werd reservekampioen en Heidi eindigde op een hele mooie vierde plek. Met deze uitslag hebben ze zich gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen op 1 en 2 september bij het KNHS-centrum te Ermelo. De overige leden hebben geen startbewijs voor de Hippiade kunnen bemachtigen.

Ook heeft Gorssel-Zutphen deelgenomen met een viertal aan de afdelingsdressuur onder leiding van de enthousiaste instructrice Carlijn Overstegen. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat er weer een paardenviertal gevormd is, mede dankzij de goede prestaties en enthousiasme van de ponyclub. Ook werd meegedaan aan het verenigingskampioenschap, waarbij vier ruiters een dressuurproef rijden en vier ruiters een springparcours afleggen. De inzet van de ruiters was groot en het verenigingsgevoel was op en top, alleen het resultaat was niet voldoende om te mogen starten op de Nederlandse Kampioenschappen.

Viertal Gorssel-Zutphen (v.l.n.r.) Wouter Wagenvoort, Dorine Boerboom, Antoinet Bongertman, instructrice Carlijn Overstegen, Carine Brinkman en Carine Kleine. Foto: PR
Heidi Brokke reed in de klasse L2. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant