Marc en Annelies Schmidt voor het nieuwe Gezondheidscentrum Vijverstaete. Foto: Bernadet te Velthuis
Marc en Annelies Schmidt voor het nieuwe Gezondheidscentrum Vijverstaete. Foto: Bernadet te Velthuis

Nieuwe locatie voor Schmidt Medica in Gezondheidscentrum Vijverstaete

Algemeen

ZUTPHEN – Schmidt Medica zal vanaf volgende week maandag 31 juli te vinden zijn op de nieuwe locatie in 'Gezondheidscentrum Vijverstaete'. De verhuizing van alle disciplines van het behandelcentrum aan de Leeuweriklaan 24a zal aankomend weekend plaatsvinden. "We waren al een tijd op zoek naar een goede zichtlocatie met veel ruimte en parkeergelegenheid. Dat hebben we in het voormalige Rabobank gebouw aan de Piet Heinstraat 11 gevonden. Het pand van bijna 3000 vierkante meter beschikt naast een groot parkeerterrein tevens over een lift. Zo kunnen we cliënten ook op de overige verdiepingen van zorg voorzien", aldus algemeen directeur Marc Schmidt. Voor zelfstandig werkende medische professionals en (para)medisch gerelateerde dienstverleners die zich binnen het gezondheidscentrum willen vestigen, zijn diverse (ingerichte) praktijkruimtes beschikbaar.

Door Bernadet te Velthuis

Afgelopen tijd is er hard gewerkt om het pand te transformeren in een prachtig gezondheidscentrum. "Toen we hier binnen kwamen troffen we een oud bankgebouw aan. Alles was nog in de kleuren van de Rabobank. Dus wat de inrichting betreft, daar moest nog wel het nodige aan gebeuren", zo vertelt Schmidt. Van dit alles is heden niets meer te zien. Dankzij het nieuwe plafond, een nieuwe vloer en het frisse wit op de muren en kozijnen lijkt het gebouw van binnen als nieuw. Verder zijn de wachtruimtes modern aangekleed, met hier en daar een lokale touch. Zo siert een grote ingelijste foto van Zutphen, die vanuit de lucht is gemaakt, de wachtruimte bij binnenkomst en is verderop bij de behandelruimtes een prachtige zwart-wit foto van de IJsselbrug te zien. Schmidt: "We merken dat mensen dit leuk vinden. Vooral de overzichtsfoto van Zutphen trekt de aandacht. Tijdens het wachten is men vaak bepaalde plekken in Zutphen op de foto aan het zoeken."

Alles onder één dak
Naast de vertrouwde disciplines die meeverhuizen naar het nieuwe gezondheidscentrum, zullen ook een aantal nieuwe 'collega's' zich in het pand vestigen, waaronder Proflebo en Betsy (professionele hulp bij het aan- en uittrekken van steunkousen). Daarnaast verwelkomt het behandelcentrum ook graag andere (para)medische disciplines en zorgverleners. "Wij bieden diverse moderne en ruime praktijkruimtes, behandelkamers en kantoren van 18 tot 400 vierkante meter te huur aan. Indien gewenst is het zelfs mogelijk een volledig gemeubileerde behandel- of kantoorruimte te betrekken. Groot voordeel hierbij is dat men van alle voorzieningen gebruik kan maken. Zo beschikt Gezondheidscentrum Vijverstaete over een centrale bemande receptie, waarbij de gastvrouw tevens de telefoonservice en agendabeheer voor haar rekening kan nemen, een ruime wachtkamer en koffiecorner met lunchgelegenheid.", zo legt Schmidt uit. Daarnaast is er ook een vergaderzaal die ruimte biedt aan meer dan vijftig personen. Deze kan zowel voor vergaderingen als (para)medisch gerelateerde cursussen of trainingen gehuurd worden.

Schmidt Medica
Wat in 1980 begon als een medische speciaalzaak in een klein pandje aan de Groenmarkt 39 is vandaag de dag uitgegroeid tot een compleet zorg- en behandelcentrum. Bij Schmidt Medica kunt u terecht voor lichaamsgebonden medische hulpmiddelen, waaronder steunkousen, elastische kousen, braces, bandages, orthopedie, borstprothesen en orthopedisch schoeisel. Schmidt: "Nu het team van podotherapeuten, medisch pedicures, compressieadviseurs, orthopedisch schoenmakers en een afdeling mammacare aangevuld wordt met diverse andere (para)medische wordt een compleet gezondheidscentrum neergezet dat alle faciliteiten biedt op het gebied van 'gezond bewegen'. Verder starten we met een sportspreekuur waar men tips en advies kan krijgen van een gespecialiseerd arts, en een avondspreekuur over medische hulpmiddelen."

Haal- en brengservice
Ook biedt het gezondheidscentrum een kosteloze haal- en brengservice voor mensen die door omstandigheden moeite hebben om naar het behandelcentrum toe te komen. Zij kunnen telefonisch een afspraak maken en worden vervolgens thuis opgehaald en na hun afspraak weer teruggebracht. Drie heren zijn al klaar om hiermee aan de slag te gaan, zo vertelt Schmidt: "De gastheren, zoals ik ze noem, zullen deze taak op zich gaan nemen. Een mooie win-winsituatie, want de drie vijftigplussers kunnen dankzij deze baan zelf weer terugkeren naar de arbeidsmarkt".

Het behandelcentrum zal aanstaande vrijdag 28 juli gesloten zijn vanwege de verhuizing, wel is men telefonisch bereikbaar. Vanaf maandag is iedereen van harte welkom op de nieuwe locatie aan de Piet Heinstraat.


0575 - 51 49 97

www.schmidtmedica.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant