Touwtrekken op basisschool de Bargeweide. Foto: PR
Touwtrekken op basisschool de Bargeweide. Foto: PR

Basisscholen geven ludieke invulling aan landelijke stakingsactie

Algemeen

REGIO - Diverse basisscholen uit de regio gaven gehoor aan de oproep tot protest tegen lerarentekort, werkdruk en de lagere salarissen en gaven afgelopen dinsdag 27 juni het eerste uur geen les. Zo gaven de Eefdese basisschool de Bargeweide en basisschool De Bongerd uit Zutphen ieder een eigen ludieke invulling aan de landelijke stakingsactie.

Omdat de basisschoolleraren twintig procent minder verdienen dan hun collega's in het middelbaar onderwijs, geven ze op 27 juni twintig procent minder les. De deuren van de scholen gaan een uur later open. Ouders van Bargeweide kinderen steunden hun leerkrachten in hun 'getouwtrek om erkenning' met Den Haag en dan met name met staatssecretaris Sander Dekker. Leerlingen werden gewoon tussen 8.15 en 8.30 uur op school verwacht en namen geheel symbolisch aan een touwtrektoernooi per leeftijdscategorie deel. De sterkste teams nemen het op tegen de leerkrachten, die rond 9.30 uur zullen arriveren. Vanzelfsprekend worden de leerkrachten door de kinderen wel passend beloond, met een grote taart op deze ochtend versierd door de jongsten van de school.

Ontbijt op de Bongerd
Ook de deuren van basisschool de Bongerd in Zutphen waren op 27 juni voor een uur gesloten. Toch is er behoorlijk wat bedrijvigheid op het plein. Omdat de directie van de school en de schoolraad inzien dat de werkdruk in het onderwijs steeds hoger wordt, hebben ze deze dag de leerkrachten extra in het zonnetje gezet met dank aan de sponsoring van een aantal Zutphense ondernemers. Zo bood Bryans lunchroom het personeel van de Bongerd een ontbijt aan en werden de stakende leerkrachten verwend met bloemen van bloemist Markerink en een boekenbon van boekhandel de Vonk. Ook wethouder Patricia Withagen was aanwezig en liet weten de actie en warm hart toe te dragen. Na nog wat andere verwennerijen en tijd van relaxen, beginnen de leerkrachten weer aan hun drukke baan. Maar deze keer wel met frisse energie.

Taart versieren op basisschool de Bargeweide. Foto: PR
Ontbijt voor de docenten van basisschool de Bongerd in Zutphen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant